- Horribel ansvarsfraskrivelse

SV mener Frp skylder på ansatte i Kollen-skandalen.

FORSVARER: Frps gruppeleder, Svenn Kristiansen forsvarte avgåtte Anette Wiig Bryn i dagens Dagbladet, og hevder hun bare viderebragte gale tall fra sine medarbeidere. FOTO: SCANPIX
FORSVARER: Frps gruppeleder, Svenn Kristiansen forsvarte avgåtte Anette Wiig Bryn i dagens Dagbladet, og hevder hun bare viderebragte gale tall fra sine medarbeidere. FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bystyrerepresentant Knut-Even Lindsjørn fra SV, mener det er skivebom av Fremskrittspartiets gruppeleder Svenn Kristiansen å legge skyld på byråd Anette Wiig Bryns medarbeidere i Dagbladet i dag.

Bryn gikk av som Oslo-byråd for næring og idrett, etter budsjettoverskridelsen i Holmenkollen-utbyggingen.

Forsvarte Bryn
Kristiansen forsvarte avgåtte Bryn i avisa i dag, og antydet at det var hennes ansatte som ikke hadde fulgt med i timen.

- Hun serverte videre de tallene hun selv hadde fått av medarbeidere, som da viste seg å ikke stemme. I dette systemet blir vi politikere på sett og vis rettsløse, sier Kristiansen til Dagbladet.

- Jeg synes han gjør en kardinalfeil når han skylder på ansatte. Det er usympatisk og rein og skjær ansvarsfraskrivelse, sier Lindsjørn til Dagbladet.no

Viser til rapporten
SV-politikeren mener argumentet ikke holder.

- Det er ingen tvil om hvem som hadde ansvaret. Det viser også rapporten. Det er helt åpenbart at byråden har visst om disse problemene, sier Lindsjørn til Dagbladet.

I bakgrunns-dokumentasjonen konsulentselskapet Metier har samlet til sin rapport om om Holmenkollen-utbyggingen, kommer det tydelig fram at prosjektet var skakkjørt.

I evalueringen av styringsdokumentasjonen for prosjektet, får Byrådsavdelingen for Næring og idrett godkjent i bare tre av 12 kategorier byråd Anette Wiig Bryn hadde ansvaret for. I de ni andre ble det funnet mangler. Det etterlyses blant annet en tydeligere avgrensning av prosjektet og mer konkrete resultatmål for den enorme ombyggingen av Norges nasjonalanlegg.

Prosjektet kommer til å koste Oslo kommune 600 millioner mer enn byråden hevdet så seint som i mai.

BYGGEFELT:  Holmenkollens ombygging koster nå 1,8 millarder, etter en kjempesprekk. FOTO: SCANPIX
BYGGEFELT: Holmenkollens ombygging koster nå 1,8 millarder, etter en kjempesprekk. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Pinlig
Opposisjonen i bystyret mener byråden og byrådet må ta ansvar selv.
- Det politiske ansvaret ligger hos byråden, og dette er et horribelt forsøk på ansvarsfraskrivelse, og det er pinlig overfor de ansatte, sier Lindsjørn til Dagbladet.no