Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hørte Clinton ringe Monica

NEW YORK (Dagbladet): Lydbånd-Linda Tripp er på banen igjen. Nå hevder hun at hun var til stede da presidenten ringte Monica Lewinsky klokka to om natta. - Jeg har også sett gaver de utvekslet, og hørt flere av båndene hun har tatt opp av ham, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linda Tripp er ikke lenger Monica Lewinskys venninne etter at hun tok opp fortrolige samtaler, og ga dem videre til spesialetterforsker Kenneth Starr. I en skriftlig erklæring hevder hun at hun gjorde det «for sannhetens skyld».

Hun har nektet å uttale seg til media etter at skandalen eksploderte. Men i går morges sendte hun ut erklæringen som forsvarer hennes egen rolle i skandalen.

Det er her hun forteller at hun ved selvsyn har sett flere gaver som Lewinsky har fått fra presidenten.

«Monica fortalte alt»

Monica fortalte om «alle detaljer» ved sitt påståtte forhold til president Clinton i samtaler over flere hundre timer de siste femten månedene, sier Linda Tripp i sin erklæring.

«I tillegg var jeg til stede da Monica fikk en telefon midt på natta fra presidenten. Jeg har også sett flere gaver de utvekslet, og hørt flere av båndene hun har tatt opp av ham,» skriver Tripp.
I litt kryptiske vendinger hevder hun å også ha vært til stede da Monica ringte og mottok mange telefoner som sto i direkte forbindelse med forholdet til presidenten.

Overnattet hos Lewinsky

Tripps advokat, James Moody, sier i et intervju med telegrambyrået AP at Tripp overnattet hos Monica i leiligheten hun deler med moren i Watergate-komplekset da hun våknet av en telefon som ringte.

- Linda hørte deler av Lewinskys del av samtalen. Jeg vil ikke beskrive den, men den varte i cirka 20 minutter. Etter at samtalen var over, satte de to kvinnene seg sammen, og Monica fortalte at det var presidenten som hadde ringt. De to kvinnene snakket deretter i detalj om innholdet i samtalen. Jeg vil ikke si noe om hva de snakket om. Alt dette er på vei til storjuryen som etterforsker presidenten, sier advokat Moody.

Det hvite hus gir ingen kommentarer til erklæringen fra Linda Tripp. Men Tripp klager over at hun er blitt utsatt for angrep av presidentens talsmenn.

- Jeg er blitt bakvasket fordi jeg valgte å fortelle sannheten som talsmann for administrasjonen derjeg er stolt over å tjenestegjøre i enpolitisk stilling, skriver hun.
I sin erklæring beskriver hun Monica som «en oppvakt, omsorgsfull, generøs sjel... en som har gjort ukloke valg. Hun trengte seg ikke på, hun ble invitert. Hun overdrev ikke, sannheten var mer enn sensasjonell nok».

Seier for Clinton

Linda Tripps erklæring kom samme dag som president Bill Clinton kunne glede seg over rekordoppslutning i nye meningsmålinger. I en måling går han opp fra 57 til 73 prosent.

Amerikanske medier kom i går med en ny lekkasje fra presidentens prov under bevisopptaket i Paula Jones-saken. Bill Clinton skal angivelig ha sagt at han hadde sex med Gennifer Flowers en gang i 1977. Hun gjorde et framstøt overfor ham på et seinere tidspunkt, men Clinton sier at han ikke fulgte opp.

VAR TIL STEDE:</B> Linda Tripp (t.v.) sier hun var vitne til at president Clinton (midten) ringte Monica Lewinsky (t.h.) midt på natta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!