Hørte desperate rop om hjelp - fant 34 levende, og en død, innestengt i konteiner

Sju barn blant de desperate flyktningene.

TRAGEDIE: Politiet i Essex har innledet drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død i en konteiner på kaia i Tilbury ved utløpet av Themsen. Foto: AFP / NTB scanpix
TRAGEDIE: Politiet i Essex har innledet drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død i en konteiner på kaia i Tilbury ved utløpet av Themsen. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Essex har innledet drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død i en konteiner på kaia i Tilbury ved utløpet av Themsen.

Fra Asia Mannen var en av 35 flyktninger som befant seg inne i kontaineren. Ifølge Daily Telegraph kommer de 35 som befant seg i kontaineren fra det indiske subkontinent - India, Pakistan og Bangladesh.

Daily Mail melder at sju av de innestengte var barn.

Nærmere 20 andre flyktninger er sendt til sykehus. Mange av dem er ifølge sykehuskilder alvorlig dehydrerte og nedkjølte, melder BBC. De resterende er blitt fraktet til et asylmottak.

- Arbeidere her på havnen ble på oppmerksom på roping og banking fra containeren. De brøt den opp øyeblikkelig og fant mennesker der, sa politioverbetjent Trevor Roe på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Ropte og banket Ifølge NTB ble politiet varslet lørdag morgen etter at havnearbeidere oppdaget flyktningene ved at de ropte, skrek og banket i kontainerveggene.

Konteineren ble losset av et lasteskip som forlot Zeerbrügge i Belgia klokka ni norsk tid fredag kveld, og ankom London ved 05-tide lørdag morgen.

Skipet tilhører rederiet P & O, men det er ikke kjent hvor konteineren, som var en av 64 som var om bord på skipet, kommer fra.

Har sporet lastebil Ifølge BBC har belgisk politi sporet opp lastebilen som leverte konteineren på kaia i Zeerbrügge ved hjelp av overvåkningskameraene på kaia.

Politiet har ikke offentliggjort noe informasjon om lastebilen - hvem som kjørte den, hvilket selskap den tilhørte eller hvor den kom fra.

- Vi skal finne de som har vært involvert i å frakte disse menneskene hit, sier politioverbetjent Roe.

FRAKTET HIT: Nærmere 20 flyktninger er sendt til sykehus. Mange av dem er ifølge sykehuskilder alvorlig dehydrerte og nedkjølte. Foto: AFP / NTB scanpix
FRAKTET HIT: Nærmere 20 flyktninger er sendt til sykehus. Mange av dem er ifølge sykehuskilder alvorlig dehydrerte og nedkjølte. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer