TERROR: Janicke Ekelberg hørt eksplosjonen og tenkte med en gang at det kunne være terror. Foto: Privat.
TERROR: Janicke Ekelberg hørt eksplosjonen og tenkte med en gang at det kunne være terror. Foto: Privat.Vis mer

- Hørte eksplosjon og tenkte med en gang på terroraksjon

Janicke Ekelberg (41) håper hun treffer igjen alle løpevennene i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Janicke Ekelberg er en av 30 norske deltakere som løp Boston Maraton i USA i dag. Hun hadde nettopp gjennomført sitt løp da det eksploderte i målområdet.

- Dette er trist og helt forferdelig, sier Janicke Ekelberg fra Ski på telefon fra sitt hotellrom i Boston.

- Jeg hadde kommet i mål cirka 45 minutter tidligere. Da vi gikk bort fra målområdet hørte vi plutselig et stort smell. Jeg tenkte umiddelbart på at det kunne være en terror-aksjon, sier den 41-årige kvinnen som er bosatt på Ski like utenfor Oslo.

Hun deltok i sitt sjette maraton og synes opplevelsen var svært ubehagelig.

Kraftig eksplosjon - Jeg hadde kanskje ruslet litt over en kilometer bort fra målområdet da det smalt. Det går ikke veldig fort å gå etter å ha løpt 42 kilometer. Jeg hørte et kjempesmell og man tenkte jo sitt når man er i USA og det er et så stort arrangement. Det var en veldig uggen følelse, sier Ekelberg.

Hun kom seg tilbake til hotellet så fort hun kunne for å oppdatere seg på situasjonen, og for å finne ut hva som hadde skjedd. På tur tilbake hørte hun sirener og kunne observere flere brannbiler, politibiler og ambulanser i stor fart.

- På hotellet var alle samlet rundt tven i resepsjonen, og da fikk jeg bekreftet det jeg hadde fryktet. Da begynte jeg også å tenke på hva som kunne ha skjedd med meg hvis jeg hadde kommet i mål litt senere, sier Janicke Ekelberg til Dagbladet.

På forhånd hadde hun snakket med flere andre norske maratondeltakere og de hadde planlagt å møte hverandre etter at de hadde kommet i mål.

Skulle møtes etter løpet - Jeg har fått sms fra et par-tre stykker. De sendte melding om at de var i trygghet, og jeg håper å få den samme beskjeden fra de andre. Vi var seks-syv stykker som hadde tenkt å møtes til en øl eller brus etter løpet. Jeg håper ingen er skadet eller drept i eksplosjonen, sier Janicke Ekelberg til Dagbladet.

Christopher Aalholm (43) deltok også i løpet, og hørte eksplosjonene tydelig.

- Jeg kom i mål rundt en time før det eksploderte i målområdet og var tilbake på hotellet da det smalt. Det var to solide smell og minutter etterpå var det sirener overalt og flere helikopter i lufta, sier Aalholm.

Sammen med sin kone bor han på et hotell som bare ligger et par kilometer fra stedet der bombene eksploderte.

- Min kone var ute langs løypen. Hun stod et par kilometer fra målområdet, og heldigvis ligger hotellet vårt i en annen retning slik at hun ikke gikk forbi området der eksplosjonene var, sier Christopher Aalholm.

Han hadde tenkt å møte andre nordmenn etter løpet sener i kveld.

- Nå er jeg litt mer usikker på hva som skjer. På grunn av de tragiske omstendighetene blir det uansett ikke noen bankett. Dessuten er mye av byen avsperret. T-banen står, flere veier er sperret og det er mye som er stengt. Dette er forferdelig trist, sier Christopher Aalholm til Dagbladet.

PREGET: Christopher Aalholm hørte to kraftige eksplosjoner i Boston mandag etter at han selv hadde deltatt i Boston Marathon. Foto: Privat.
PREGET: Christopher Aalholm hørte to kraftige eksplosjoner i Boston mandag etter at han selv hadde deltatt i Boston Marathon. Foto: Privat. Vis mer