Drapet på Emilie Meng:

- Hørte en kvinne rope om hjelp, og at hun het Emilie Meng

Etter at Emilie (17) ble savnet, kontaktet en kvinne politiet. Hun sa hun hadde lydopptak fra naboleiligheten sin, og at man der kunne høre en kvinne si at hun het Emilie Meng.

DRAPSGÅTE: Emilie Meng (17) ble funnet drept på julaften 2016 - etter å ha vært savnet siden sommeren samme år. I to og et halvt år har politiet jaktet på gjerningspersonen som drepte 17-åringen. Foto: Politiet
DRAPSGÅTE: Emilie Meng (17) ble funnet drept på julaften 2016 - etter å ha vært savnet siden sommeren samme år. I to og et halvt år har politiet jaktet på gjerningspersonen som drepte 17-åringen. Foto: PolitietVis mer

Drapet på den danske 17-åringen Emilie Meng, er fortsatt uløst. Hun forsvant etter en bytur med venninner i Korsør natt til søndag 10. juli 2016.

Julaften samme år ble levningene hennes funnet ved et tjern nær byen Borup.

Politiet fastslo raskt at hun var drept. Men snart tre år seinere har politiet ennå ikke offentliggjort Mengs dødsårsak, og heller ingen gjerningsperson er blitt tatt.

- Dette er en sak som stadig reiser flere spørsmål enn svar, skriver avisa BT, i forbindelse med at de nå publiserer en podkast om Emilie Meng-mysteriet.

- Hørte stemmer

I podkasten tar BT lytterne med tilbake til perioden mellom juli og desember 2016 - da Meng fortsatt ikke var funnet.

Troen på at finne henne ble med tida smått svekket blant de mange frivillige som lette etter tenåringsjenta. Men så kom det et tips fra en til da ukjent kvinne i Korsør.

Tipset snudde alt opp ned, ifølge BT.

Kvinnen hevdet at hun kunne høre en ung kvinne som gråt og ropte om hjelp gjennom veggen til naboleiligheten.

Tok opp lydene

Hun tok vekk en murstein i veggen og begynte å ta opp lydene på bånd - som hun deretter ga til politiet.

Og politiet kunne også høre jenta på opptaket, ifølge BT. De kunne høre at hun sa at navnet hennes var Emilie Meng.

Opplysningene framkommer i en politirapport som forsvarsadvokat Henrik Stagetorn la fram under en rettssak om ulovlig avlytting i Emilie Meng-saken.

- Begge betjentene kunne høre kvinnen si at hun var Emilie Meng, og det ble også stilt kontrollspørsmål som kvinnen svarer riktig på, sier han til BT.

SØK: Det ble iverksatt en omfattende leteaksjon etter 17 år gamle Emilie. Bildet er fra august 2018 - da hun fortsatt var meldt savnet. Foto: Morten Boegh / Scanpix Danmark / NTB scanpix
SØK: Det ble iverksatt en omfattende leteaksjon etter 17 år gamle Emilie. Bildet er fra august 2018 - da hun fortsatt var meldt savnet. Foto: Morten Boegh / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer

Fant ingenting

Allerede etter første gangen kvinnen kontaktet politiet, i august 2016, ble det foretatt en ransakelse i naboleiligheten, der det bodde en 67 år gammel mann.

Politiet fant ingenting. Der lydene kom fra sto det en vaskemaskin.

Nabokvinnen hevdet lydene fortsatte, og avlyttet naboleiligheten fram til slutten av oktober. I samme periode gjennomførte politiet nye ransakelser av leiligheten til naboen.

Under en av dem ble det brukt termisk utstyr, og politiet boret hull i veggene, men det ble ikke funnet noen spor av Emilie Meng.

Etter at den 17 år gamle jenta ble funnet død på julaften samme år, sa politiet at hun trolig ble drept kort tid etter at hun forsvant, den 10. juli.

DREPT: I romjula 2016, da det nylig var blitt kjent at Emilie Meng var funnet drept. ble det arrangert en stor minnestund og fakkeltog, for 17-åringen i hjembygda Korsør. Foto: Rene Lind / Scanpix Danmark / NTB scanpix
DREPT: I romjula 2016, da det nylig var blitt kjent at Emilie Meng var funnet drept. ble det arrangert en stor minnestund og fakkeltog, for 17-åringen i hjembygda Korsør. Foto: Rene Lind / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer

Erstatningssøksmål

Nabomannen har i ettertid søkt om erstatning, og saken gikk for retten i april i år. Han krevde 75 000 kroner

Kvinnen som avlyttet ham ble dømt for ulovlig avlytting, men slapp straff ettersom politiet hadde kjennskap til avlyttingen, og ikke gjorde noen forsøk på å forhindre den.

Syd-Sjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke ønsket at uttale seg om dommen fra Retten i Næstved, skriver BT. De har heller ikke ønsket å medvirke i podkasten til BT.