Hørte «hinsidig» smell fra lynnedslag - møtte dette synet

Anders Sivertsen løp til og hjalp med å evakuere naboene.

OVERTENT: - Det var ganske overtent. Det sto en elbil der, og den tok fyr i dekkene. Tre minutter etter lynnedslaget var det full fyr i huset, sier Anders Sivertsen om synet som møtte ham like ved hjemstedet i formiddag. Foto: Anders Sivertsen
OVERTENT: - Det var ganske overtent. Det sto en elbil der, og den tok fyr i dekkene. Tre minutter etter lynnedslaget var det full fyr i huset, sier Anders Sivertsen om synet som møtte ham like ved hjemstedet i formiddag. Foto: Anders SivertsenVis mer

- Det var rett og slett et lyn som smalt noe «hinsidig», forteller Anders Sivertsen til Dagbladet om hvordan han ved ti-tida lørdag formiddag ble oppmerksom på en brann i Smørblomstvegen i Tananger.

Brannen har forårsaket store skader på et rekkehus og en elbil.

«Fire leiligheter er ubeboelige», skriver politiet på twitter. Klokka 11.30 sier fungerende vaktleder Tor Kåre Steinskog til NRK at de har god kontroll på brannen.

- Full fyr etter tre minutter

Da de hørte smellet, løp Anders Sivertsen og hans far opp i andre etasje for å få oversikt.

- Da så vi en ganske høy røyksøyle litt oppe i bakken, forteller Sivertsen, som bor et minutts vei unna huset hvor lynet slo ned.

Overfor Stavanger Aftenblad bekrefter politiets innsatsleder Stein Torjusen at et «mulig lynnedslag» er årsaken til brannen.

Sivertsen og faren skjønte fort hva det var. De løp straks til for å hjelpe, og ble møtt av et skremmende syn.

- Det var ganske overtent. Det sto en elbil der, og det tok fyr i dekkene. Tre minutter etter lynnedslaget var det full fyr i huset, sier Sivertsen til Dagbladet.

SE TV: Det var heftig vær på Stord mandag kveld 1. juli. Da fikk Hege Ripegutu fanget disse utrolige bildene. Vis mer

En person lettere skadet

- Brannvesenet kom til, så kom politiet, og så kom det noen sykebiler, forteller Sivertsen, som gikk i gang med å få ut naboene av husene.

- Vi banket på alle dørene langs huset, og ba folk komme seg ut, sier han til Dagbladet.

Ifølge en melding fra politiet på twitter, kom samtlige i huset seg ut i løpet av kort tid.

«Foreløpig meldes det om at to personer har fått i seg noe røyk samt en person er lettere skadet etter et fall», skrev politiet på twitter rundt klokka halv elleve. Det er senere ikke meldt om alvorlige skader.

En barnehage ble åpnet for de evakuerte.

Anders Sivertsen er ikke i tvil om at det var lynet som var årsak til brannen.

- Det var helt garantert lynnedslaget, sier han til Dagbladet.