Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hørte ikke at Linda var hjemme

Naboen mener hun ville ha hørt både snakking og om Linda Didriksen hadde vært hjemme. Den darpstiltalte samboeren hevder de ryddet i leiligheten den dagen hun forsvant. Politiet mener hun allerede var død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naboen (47) som bor rett over leiligheten som Linda Didriksen og hennes drapstiltalte samboer delte i Spildervika på Ørnes forklarte seg for Hålogaland lagmannsrett onsdag. Hun fortalte om en leiegård hvor det var så lytt at det var mulig å høre nesten alt fra leiligheten under. Selv om det ble spilt musikk nede, var det mulig å høre vanlig prat i tillegg.

- Det var så lytt at man kunne høre folk fjerte, om det ellers var stille, forklarte hun.

Høye lyder fra soverommet til det unge paret førte til at naboen byttet soverom, fordi hun ikke klarte å sove der.

- Det var roping, kvinnerop, ubehagelig å høre på. Jeg vet ikke om det var elskovslyder, sa hun.

Til politiet har hun tidligere forklart at det var vanskelig å skille om lydene skyldtes måten de hadde sex på, eller om den ene gjorde den andre vondt. Ved enkelte anledninger kunne hun høre at de pratet eller flirte etter at lydene var over.

Ingen stemmer

På tross av at det var så lytt, hørte hun ingen stemmer om formiddagen den 1. juni 2000, dagen da tiltalte og Linda etter hans forklaring drev og ryddet i leiligheten. Det var musikk i leiligheten, men naboen hørte ikke noe prating.

- Ville du hørt stemmer om det var noen, med musikken på der nede? spurte aktor.

- Ja, det ville jeg hørt, og jeg ville hørt om de gikk fram og tilbake, sa naboen.

Vitnemålet hennes har betydning fordi tiltalte har forklart at han og Linda drev og ryddet i leiligheten denne formiddagen, og at Linda forsvant senere på ettermiddagen, da hun skulle ta en tur på kiosken.

Politiet fant ingen spor av rydding da de besøkte leiligheten samme kveld. Tvert imot er leiligheten av flere blitt beskrevet som svært rotete og skitten. Naboen ovenpå forlot imidlertid sin leilighet i 13-tiden, og tiltalte har forklart at han og Linda sto opp i 12-13-tiden denne dagen.

Påtalemakten mener at tiltalte drepte Linda Didriksen natt til 1. juni, og brukte morgentimene på å kvitte seg med liket av henne.

Mannsstemmer

Naboen hørte ingen stemmer fra leiligheten om formiddagen 1. juni, men noen timer tidligere hadde hun hørt to menn prate idet de ankom leiligheten.

- Jeg lå om natta og leste da jeg hørte noen som kom forbi. Det var to mannsstemmer som pratet, de gikk forbi vinduet mitt og ned i Lindas og tiltaltes leilighet, sa hun.

Hun mener klokken kan ha vært mellom ett og halv to. En slik observasjon passer ikke inn i tiltaltes forklaring. Han hevder han og Linda var alene i leiligheten hele kvelden og natta. Naboens datter var også hjemme denne kvelden. Hun hørte også de to som kom, men har ikke tolket det som to mannsstemmer, men derimot som om det var Linda og tiltalte som kom hjem.

(NTB)

<B>DREPT: Linda Didriksen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media