Hørte ikke kapteinen

Da kaptein Sverre Hagland på «Sleipner» ba folk ta på seg livvestene var det ingen av passasjerene som hørte ham. Høyttalersystemet hadde brutt sammen, og nødsystemet fungerte ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kommer fram i vitneforklaringer som politiet skal ha fått, og som er kommet til pressens kjennskap. Verken politiet eller advokat Per Magne Strandborg, som representerer HSD-mannskapet, vil bekrefte versjonen.

Allerede før «Sleipner» ble overlevert fra det australske verftet, pekte overingeniør Tor Amund Gjersvik i Produkt- og elektrisitetstilsynet på ulemper med den måte høyttalersystemet var lagt opp. Anlegget manglet en 220 volts obligatorisk nødstrøm-tilførsel, som gjør det mulig å kommunisere med passasjerene selv om den ordinære el-forsyningen svikter.

Leverandøren av anlegget opplyste 10. august at feilen var rettet opp. Daglig leder Jørn B. Knutsen sier til Bergens Tidende at å foreta de pålagte endringene var en kurant sak. Han vil ikke spekulere i hva som kan ha ført til at anlegget har sviktet.

(NTB)