Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hørte jenta skrike

- Alt gikk så fort at jeg la ikke nøyaktig merke til hva som hendte. Men jeg reagerte da sykkelen hennes ble liggende igjen midt i veien, sier læreren som var vitne til kidnappingen av den 15-årige jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lærer ved Tindlund barneskole i Råde var vitne til kidnappingen. Han var på vei til skolen da den mannlige torpedoen og den kvinnelige kioskeieren, begge i trettiåra, rev jenta av sykkelen og dro henne inn i bilen. Flere vitner har fortalt at de hørt jenta skrike under kidnappingen.

- Jeg var på vei til skolen da jeg oppdaget at noe var i ferd med å skje. Alt gikk så fort at jeg la ikke nøyaktig merke til hva som hendte. Men jeg reagerte da sykkelen hennes ble liggende igjen midt i veien, har læreren fortalt til rektor ved skolen.

Læreren rakk ikke å få med seg registreringsnummeret, men etter at kidnappingsbilen hadde kjørt fra åstedet, løp han inn på skolen og ringte politiet. Han vil ikke snakke direkte med Dagbladet i ettermiddag, siden han mener at han bare gjorde det enhver ville gjort, forteller rektor Dagny Vethal.

Politiet sendte straks ut etterlysning på en gull- eller sølvfarget Audi. Alle politienheter i området ble varslet, og en motorsykkelpatrulje la like etter merke til en sølvgrå Audi 80 som sto i veikanten på en landevei i Greåker.
- Vi karateriserer kidnappingen som en meget alvorlig hendelse, sier politiavdelingssjef Tore Abrahamsen ved Sarpsborg politidistrikt.

De to kidnapperne ble pågrepet kort tid etter, og blir framstilt for varetekstfengsling i Sarpsborg byrett i morgen, siktet for frihetsberøvelse.

Jenta kom fra det hele uten fysiske skader, og avhørene hos politiet i Sarpsborg er i ettermiddag ferdig.