Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hørte skranglelyder før flystyrt

Skranglelyder ble hørt i cockpiten like før American Airlines-flyet styrtet i New York mandag, opplyste en talsmann for det amerikanske flysikkerhetsbyrået, George Black, tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Tror ikke noe traff flymotoren»

Black sa at en grundig gjennomgang av taleregistratoren viser at den høye skranglelyden ble hørt to ganger, første gang 107 sekunder etter at flyet tok av fra JFK-flyplassen.

Kapteinen nevnte også noe om turbulens fra et fly som hadde tatt av før, før den andre skanglelyden ble hørt. Til slutt var det flere kommentarer som antydet at flyet kom ut av kontroll, ifølge Black.

De første undersøkelsene av motorene til ulykkesflyet har ikke antydet noen feil ved motorene, sa Black også. Begge motorene så ut til å være hele.

Etterforskerne er spesielt interessert i de to motorene, siden det tidligere har vært alvorlige feil ved disse General Electric-motorene.

Den første inspeksjonen av motorene avdekker forøvrig at etterforskerne utelukker kollisjon med fugler som ulykkesårsak.

NTB-AFP-Reuters

Hele Norges coronakart