HØYE SKRIK: Libby Squire har vært savnet i snart ei uke. En av naboene mener å ha hørt et høyt skrik kort tid før hun forsvant. Foto: Privat
HØYE SKRIK: Libby Squire har vært savnet i snart ei uke. En av naboene mener å ha hørt et høyt skrik kort tid før hun forsvant. Foto: PrivatVis mer

Hørte skrik før forsvinningen. Nå er mann (24) pågrepet

Den 21-årige britiske studenten Libby Squire har vært savnet i ei uke.

I ei uke har en massiv leteaksjon pågått etter den 21-år gamle studenten Libby Squire i byen Hull i det nordlige England. Den unge jenta har vært savnet i siden torsdag kveld, etter at hun hadde vært ute med venner på en nattklubb.

Torsdag morgen melder politiet i Humberside at en 24 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med forsvinningen. Mannen ble pågrepet i går kveld, men den savnede studenten er ennå ikke funnet.

Squire skal, ifølge The Guardian, ha tatt en taxi fra klubben og til en gate nær sin studentbolig ved 23-tida forrige torsdag. Hun skal seinere ha vært observert og hjulpet av en forbipasserende bilist nær hjemmet sitt, noe som også er fanget opp av overvåkningskameraer.

Et av tipsene politiet har fått, dreier seg om et høyt og desperat skrik omtrent 20 minutter etter at Squire sist ble observert.

- Desperat skrik

Politiet var raskt ute med å si at de var «ekstremt bekymret» for den unge filosofistudenten. Sammen med mora har politiet organisert en massiv leteaksjon. Hele 70 politibetjenter og 250 studenter lette etter Squire gjennom helgen, og både søppelkasser og parker skal ha blitt grundig gjennomsøkt i det kalde vinterværet. Så langt uten hell. Bilisten som hjalp den unge jenta skal også ha meldt seg til politiet og bistått i letingen.

LETEAKSJON: Over 70 politibetjenter og 250 studenter bisto i helgen i søket etter 21-åringen. Foto: NTB Scanpix
LETEAKSJON: Over 70 politibetjenter og 250 studenter bisto i helgen i søket etter 21-åringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politiet har ifølge Telegraph mottatt hundrevis av tips, blant disse tipset fra jentas naboer om et så høyt og desperat skrik at det fikk naboene til å sette seg opp i senga.

- Det hørtes ut som om det kom fra noen som gikk forbi huset vårt. På det tidspunktet tenkte jeg at det var en kvinne som ble angrepet. Det hørtes ut som det kom fra noen som var redd, skal naboen i 30-åra ha forklart.

Videre mener naboen å ha hørt mumling, lyden av en dør som ble slengt igjen før det kom enda et skrik.

- Vil bare vite at du er trygg

Hvorvidt jenta faktisk har kommet seg inn i leiligheten, er politiet ikke sikre på.

- Vi vet at Libby ankom Wellesley Avenue, sin hjemmeadresse, rundt 23.29, men vi tror ikke hun har gått inn, har den lokale politisjefen Phil Ward uttalt, ifølge avisa.

STØTTE: Både studenter ansatte ved Universitetet i Hull har de siste vist sin støtte til den savnede studenten. Foto: NTB Scanpix
STØTTE: Både studenter ansatte ved Universitetet i Hull har de siste vist sin støtte til den savnede studenten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På sosiale medier har moren derimot skrevet at datteren hadde kommet seg inn i sitt hjem, og politiet har også bekreftet at de har funnet jentas mobiltelefon i hjemmet. Analyser av mobiltelefonen har ikke gitt videre spor på hva som kan ha skjedd.

Politiet skal ha uttalt at de ikke kan utelukke en kidnapping, men sier de holder alle muligheter åpne og undersøker alle muligheter. Politisjefen understreker også at det at hun er borte, ikke behøver å bety at hun er skadet.

Jentas foreldre har i en uttalelse gjennom politiet kommet med en desperat bønn om at datteren skal ta kontakt.

- Libby, min kjære, vi vil bare vite at du er trygg. Vær så snill å ta kontakt med oss.

Mora har også uttalt at forsvinningen skal være svært ulikt dattera.