Person drept i Halden:

Hørte skrik fra åpent vindu

En person er siktet og pågrepet etter drapet i Halden mandag kveld. Personen skal selv ha tatt kontakt med ambulanse etter hendelsen.

KJENTE: Politiet bekrefter tirsdag at det har vært en relasjon mellom den døde og den drapssiktede kvinnen i Halden. Reporter: Øystein Andersen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HALDEN/OSLO (DAGBLADET): - Jeg hørte et voldsomt skrik fra et vindu som sto åpent i bygningen over gata. Klokka var noen minutter over 22. Vinduet ble lukket av politi eller helsepersonell som var der inne.

Dagbladet har snakket med en kvinne som bor rett overfor huset der det i går kveld skjedde et drap i Halden sentrum. Kvinnen, som ønsker å være anonym, skjønte at noe skjedde i nærområdet da det kom politi og ambulanser.

Siden vet hun ikke mer om hva som skjedde enn det hun har lest i media.

Kvinnen forteller at hun har bodd i nabobygget i halvannet år.

RYKKET UT: Både politiet og ambulanser ble sendt til adressen i Halden sentrum, der en kvinne ble funnet drept mandaf kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
RYKKET UT: Både politiet og ambulanser ble sendt til adressen i Halden sentrum, der en kvinne ble funnet drept mandaf kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Jeg kjenner ingen som bor i bygget der det skjedde, men det er et veldig fredelig nabolag. Det har aldri vært noe bråk eller uro i den perioden jeg har bodd her, sier kvinnen.

Lokalavisa Halden Arbeiderblad har vært i kontakt med en annen nabo, som sier at hun har hørt tre desperate rop om hjelp.

- Det hørtes ut som det sto om liv og død, sier naboen til avisa.

Kvinne i 40-åra siktet

Det var ved 22-tida i går kveld at politiet fikk melding om en alvorlig hendelse på en privatadresse i Halden.

- Nødetatene rykket ut til stedet og det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men rett før 23 ble personen erklært død, sier påtaleansvarlig i Øst politidistrikt Anders Svarholt til Dagbladet.

En kvinne i 40-åra er pågrepet og siktet for drap i forbindelse med dødsfallet.

De pårørende er varslet og politiadvokaten bekrefter at det er en relasjon mellom siktede og offeret, men vil ikke gå nærmere inn på dette foreløpig.

UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere var mandag kveld på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En person er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere var mandag kveld på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En person er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Tok selv kontakt

Svarholt forteller videre at det vil bli foretatt avhør i dag og at kvinnen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Han vil på nåværende tidspunkt ikke si noe mer om hendelsesforløpet, eller hva slags våpen som skal være brukt, men sier at de har kontroll på det antatte drapsvåpenet.

- Slik jeg har forstått det var det den pågrepne som selv tok kontakt med AMK. Pågripelsen ble foretatt på stedet. Den gikk stille og rolig for seg.

Erkjenner straffskyld

Kvinnens forsvarer, advokat Kristin Morch, sier til Dagbladet at den siktede kvinnen erkjenner straffskyld.

- Hun er sliten og preget, men har forklart seg greit under dagens avhør. Hun samtykker også til varetektsfengsling, sier Morch.

Forsvareren bekrefter at det er en relasjon mellom de offeret og kvinnen, men vil ikke gå nærmere inn på saken foreløpig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer