Hørte skrik fra stua

BODØ (Dagbladet): Dagens første vitne i Meløy-saken hørte skrik fra stua mens han selv var på badet i leiligheten der drapet skjedde. Da han kom inn i stua, lå Linn Charlott Nesblom livløs på gulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heller ikke Øystein Myrvang (24) kunne fortelle om selve knivstikket som kostet den 16 år gamle Meløy-jenta livet. 24-åringen fra Halsa var tilstede i leiligheten der 16-åringen ble drept, men var ute på badet da selve drapet skjedde.

Gråt

Etter at tiltalte Jørn-Are Andersen Sæle og Daniel Mikkelborg sloss i sofaen, ble Myrvang med Mikkelborg ut på badet for å tørke vekk blod. På vei fra stua til badet, mener Myrvang at han skimtet ei øks i den ene hånden og en kniv i den andre hånden til Sæle som sto på gulvet. Linn Charlott satt i følge Myrvang på det tidspunktet gråtende i sofaen.

- Fra badet hørte vi lyder i stua. Vi hørte skrik og gikk ut i stua. Det jeg så var bare kaos. Daniel holdt på å dra Linn ut på gulvet. Hun lå på gulvet ved hjørnebordet, og det var ikke liv i henne, forklarte Myrvang.

Gjenopplivning

- Jeg la kinnet mot munnen hennes for å sjekke om hun hadde pust. Det hadde hun ikke, det var ikke livstegn. Da begynte jeg og Daniel gjenopplivning. Vi fortsatte helt til ambulansepersonell kom.Ingen kunne redde den 16 år gamle jenta, som døde seinere på kvelden/natta av blodtap etter knivstikket hun ble påført.Øystein Myrvang fortalte i retten at han og Linn hadde kommet hverandre nærmere de siste ukene før drapet, og at hun hadde fortalt at hun ikke lenger var sammen med Sæle. Den siste natta i 16-åringens liv overnattet hun hos 24-åringen i Glomfjord.- Jørn-Are ringte flere ganger til Linn fredagskvelden, kanskje 15 ganger. Linn fortalte at han ville vite hvor hun var, men hun fortalte det ikke. Kanskje var hun redd for at han skulle komme, fortalte Myrvang.Linn fortalte aldri Myrvang at Jørn-Are Andersen Sæle hadde utøvd vold mot henne, og han kunne heller ikke huske å ha hørt at Sæle skal ha sagt at hun ville drepe Linn.