Båtulykken i Namsos

Hørte smellet - Adrian (17) la på svøm

Ingrid Aune og Eivind Olav Evensens båt traff skjær. Begge omkom.

SE TV: Da Adrian Lode (17) skjønte at båten hadde truffet skjæret, handlet han på instinkt og kastet seg i vannet. Reporter: Emilie Rydning Vis mer

Etter nattas fatale båtulykke i Namsos, hvor Malvik-ordfører Ingrid Aune og kjæresten Eivind Olav Evensen omkom, har Dagbladet vært i kontakt med vitne som meldte om ulykken til politiet.

Adrian Lode (17) hadde hørt drønnet av båten som traff skjæret utenfor hytta, og kom ut på terrassen, hvor hans mor, Ingvild Gordon, og slektning Lise Hansen sto og speidet etter båten.

Han hev av seg klærne og la på svøm før mora klarte å stoppe ham. Det var bekmørkt, ingen månelys, og floa hadde økt avstanden til skjæret til fire hundre meter i det kalde vannet.

PRØVDE Å HJELPE: Adrian Lode (17). Foto: Privat
PRØVDE Å HJELPE: Adrian Lode (17). Foto: Privat Vis mer

Halvveis fikk han krampe i overarmene, og Gordon forteller at det er så vidt sønnen klarte å svømme tilbake.

- Alt gikk på automatikk - jeg hoppet bare uti fordi jeg var bekymret for de i båten. Jeg var nesten framme, men jeg fikk krampe av det iskalde vannet, sier Lode til Dagbladet.

Guttens mor er i ettertid glad for at han ikke nådde ut til skjæret.

- Det var veldig dramatisk. Jeg er glad for at sønnen min ikke kom fram - hva skulle han gjort på skjæret, i underbuksa med to bevisstløse mennesker. Det ville sikkert blitt veldig traumatisk, sier Ingvild Gordon til Dagbladet.