Hørte tordenlyder da jorda plutselig åpnet seg og slukte campingplassen

Synkehull på størrelse med en fotballbane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld åpnet et gigantisk synkehull seg plutselig på den populære campingplassen Rainbow Beach i Queensland i Australia, skriver Brisbane Times.

Synkehullet er over 50 meter bredt og 150 meter langt og har skapt et massivt krater i havgapet på den idylliske stranda.

Det var langt fra udramatisk da landskapet plutselig sank, og campingturister har beskrevet øyeblikket da jorda åpnet seg og slukte biler, campingvogner og telt.

- Hørtes ut som torden 140 mennesker ble umiddelbart evakuert fra campingplassen, og ingen personer skal ha kommet til skade.

Det ble først advart om synkehullet av lokale fiskere i nærheten som hadde hørt lyder, da sanda plutselig skal ha begynt å trekke seg ut mot havet. Før de visste ordet av det hadde det tre meter dype synkehullet åpnet seg.

Campingturist Darren Chilton var en av dem som opplevde det hele på nært hold.

- Vannet var ti til femten meter unna, men plutselig var det i hagen. Da var det et fullstendig kaos med folk som forsøkte å få ut tingene sine, sier han ifølge Daily Mail.

- Det hørtes ut som torden da det åpnet seg, sier Casey Hughes til ABC, ifølge avisa.

På videoene fra stedet ser vi gjenstander som blir trukket ned med vannet etter at hullet har åpnet seg.

- Jeg kan ikke tro at vi kom oss fra det. Jeg trodde vi kom til å forsvinne, for det var virkelig skremmende hvor fort det kom og slukte campingplassen, skriver Melanie Wotherspoon på Facebook ifølge australske Channel 7.

Frykter utvidelse Synkehullet er det andre som har dukket opp på stedet de siste fire åra. Området er nå sperret av, og det blir advart om å oppholde seg der.

SLUKTE CAMPINGPLASSEN: Synkehullet på Rainbow Beach i Queensland i Australia skapte plutselig panikk på campingplassen. Foto: EPA/HIGGINS/NTB scanpix
SLUKTE CAMPINGPLASSEN: Synkehullet på Rainbow Beach i Queensland i Australia skapte plutselig panikk på campingplassen. Foto: EPA/HIGGINS/NTB scanpix Vis mer

- Der er en mulighet for at hullet kan utvide seg ytterligere med havstrømmene, så folk er anmodet om å unngå området, sier oppasser Dan Clifton til kanalen.