AVSPERRET: Politiets bombegruppe er ved lunsjtider idag i ferd med å sjekke en mistenkelig pakke på Horten Torg. «Inntil forholdet er avklart bes personer unngå å gå over torget, og torget er nå avsperret», heter det i en twittermelding fra politiet. Foto: Peder Gjersøe
AVSPERRET: Politiets bombegruppe er ved lunsjtider idag i ferd med å sjekke en mistenkelig pakke på Horten Torg. «Inntil forholdet er avklart bes personer unngå å gå over torget, og torget er nå avsperret», heter det i en twittermelding fra politiet. Foto: Peder GjersøeVis mer

Person oppga å ha lagt ut mistenkelig pakke, nå er faren avblåst

Horten torg sperret av etter funn av mistenkelig gjenstand - nå er pakken konstatert ufarlig

Sperringene er opphevet etter at bombegruppa har undersøkt pakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet sperret tidligere i dag av et område i sentrum av Horten etter funn av en mistenkelig gjenstand ved lekeapparatene på Horten Torg, opplyser politiet i Vestfold på Twitter.

Nå melder politiet at gjenstanden er blitt «konstatert ufarlig og vil bli fjernet».

«Gjenstanden, en hjemmelaget rytmeboks, ble laget av en nabo. Han er avhørt og forklarte at han lagde det som et supplement til kommunens xylofonanlegg. Han beklaget det hele», skriver politiet på Twitter.

Sperringene er også opphevet.

- Vi har bombegruppa på plass, og de undersøker pakken nå, sa politiets operasjonsleder Johs Nysæter til Dagbladet tidligere i dag. Han fortalte at en mann som har sagt at han har lagt ut gjenstanden var tatt under avhør, og at det dreier seg om en mann i trettiårene fra Horten.

- Han har forsåvidt gitt en plausibel forklaring, sa Nysæter. Han fortalte at det dreier seg om en pakke omspunnet av plast.

- Det var en ansatt i Horten kommune som har tilsyn med drift og vedlikehold som så dette, og gjorde oss oppmerksom på det, sier Nysæter til Dagbladet.

«Inntil forholdet er avklart bes personer unngå å gå over torget, og torget er nå avsperret», har politiet tidligere meldt.

  • Vet du noe mer om saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no