TOM IDRETTSHALL: Politiet vet foreløpig ikke hvorfor Spjelkavik idrettshall begynte å brenne i kveld. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
TOM IDRETTSHALL: Politiet vet foreløpig ikke hvorfor Spjelkavik idrettshall begynte å brenne i kveld. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

- Hørtes ut som eksplosjon

Et kraftig smell kom fra den brennende hallen i Ålesund. Bygget kan neppe berges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var full brannalarm i Ålesund i kveld. Spjelkavikhallen, øst i Ålesund, står like før klokka 21 i full fyr, og kan neppe berges. Dagbladets fotograf på stedet hørte et kraftig smell.

- Jeg vet ikke hva som har eksplodert, men det var i takområdet. Det var et voldsomt smell og nå har deler av midten rast sammen, sier Dagbladets fotograf Fridgeir Walderhaug.

- Brannmenn hang over hallen før eksplosjonen, men det ser ikke ut som noen ble skadd, fortsetter han.

- Bygg ødelagt Politiet på Sunnmøre har ikke fått meldinger om eksplosjon klokka 20.45.

- Taket er overtent, men vi har ikke fått meldt inn noen eksplosjon. Men det er lite håp om å berge bygget, sier operasjonsleder Arild Reite til Dagbladet.
 
- Lukk vinduer Det var en gang etter 19.00 at brannalarmen ble meldt inn da vitner så masse røyk komme fra taket av Spjelkavikhallen øst i Ålesund.

- Nå er det åpne flammer gjennom taket og stor røykutvikling. Det er ingen mennesker i hallen, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet tidlligere i kveld..

Hallen var stengt denne fredagskvelden.

- Vi vet ikke hva som er årsaken til brannen, og røykdykkere vil ta seg inn i hallen for å sjekke, sier Tjønnøy.

Idrettshallen ligger like ved Spjelkavik ungdomsskole og et boligfelt.

- Vi ber nå folk stenge dører og vinduer, men vi tror ikke brannen vil spre seg. Det er såpass stor avstand mellom hallene og de andre byggene, fortsetter Tjønnøy.