- Hørtes ut som en bulldoser som kjørte inn i en fjellvegg

Naboen til rådhuset hørte to eller tre krafige eksplosjoner.

SATT UT AV SPILL:_  Brannvesenet i Volda ble satt ut av spill, slik at brannvesenet i Østa måtte stå for slokkingen. Foto: Fredrik Bryn
SATT UT AV SPILL:_ Brannvesenet i Volda ble satt ut av spill, slik at brannvesenet i Østa måtte stå for slokkingen. Foto: Fredrik BrynVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To personer er fraktet til sykehus etter en eksplosjon på brannstasjonen i Volda. Brannstasjonen ligger i et bygg som også rommer Rådhuset i kommunen.

Arvid Klokk oppholdt seg i nabohuset da det smalt i ettermiddag.

- Vi hørte to eller tre eksplosjoner. Det hørtes ut som en svær bulldoser som kjørte inn i en fjellvegg, så kraftig var det. Det var tydelige at det var krefter ute å gikk, forteller han til Dagbladet.

Da Klokk gikk ut, var det først ingen ting å se.

- Først etter et par minutter så kom det røyk, sier han.

Røken utviklet seg siden til full fyr. Øyenvitner fortalte at flammene slikket opp over veggene.

- Vi fikk melding om en eksplosjon i Brannstasjonen i Volda. Det er flere vinduer som er blåst ut, og det brenner fortsatt. To mann er kjørt til sykehus, sier Audun Vartdal, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt. Tilstanden til de to skadde er enda ikke kjent.

Brannstasjonen i Volda med alt utstyr er satt ut av spill, så det er brannvesen fra Ørsta Kommune som driver slukningsarbeid på stedet.

- Eksplosjonen skjedde i brannstasjonen sine lokaliteter, og det er nærliggende og sette dette opp mot en gasslekasje av noe slag, sier Vartdal.

EKSPLOSJON PÅ BRANNSTASJONEN:  Brannstasjonen og rådhuset i Volda begynte å brenne etter en eksplosjon i ettermiddag.
EKSPLOSJON PÅ BRANNSTASJONEN: Brannstasjonen og rådhuset i Volda begynte å brenne etter en eksplosjon i ettermiddag. Vis mer