Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hos Fox News er News of the World offeret

Slik forklarer Fox News avlyttingsskandalen til søsterselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har stormet rundt Rupert Murdochs medieimperium i det siste, og særlig stormet det rundt News of the World. Skandaleavisa hadde drevet ulovlig avlytting i stor stil, og det er ikke lett å få oversikt over hvor mange som ble rammet.

Mye ble sagt om avisa, og tross noe sympati for dens lange historie, var det ikke mange som så med blide øyne på metodene som var blitt brukt.

Da Fox News skulle diskutere saken kom imidlertid sympatien. Det er kanskje ikke så rart, all den tid News of the World før den gikk inn var søsterpublikasjonen til Fox News.

Hovedbudskapet i diskusjonen i programmet «Fox & Friends» var at avlyttingsskandalen får altfor mye oppmerksomhet i pressen. Det er tross alt store problemer i landet, så hvorfor får denne saken så mye oppmerksomhet, het det.

- Mange andre er blitt hacket Men da News of the World-saken ble sammenliknet med flere amerikanske hackerofre, fikk Fox mye kritikk rundt om på nettet.

Bob Dilenschneider, fra kommunikasjonsselskapet Dilenschneider-gruppen, blandet kanskje kortene da han skulle kommentere hackeskandalen.

- Hvorfor er det så mange som henger seg på nå? Vi vet at det er en hackerskandale. Burde vi ikke se bredere på det og se på hackerproblemet? Citicorp ble hacket. Bank of America ble hacket. American Express ble hacket. Forsikringsselskaper er blitt hacket. Så vi må finne en måte å løse hackerproblemet på. Det er det vi må gjøre, slo han fast.

News of the World et offer? Fox-verten stiller seg også uforstående til at hele avisa er blitt oppløst, noe Dilenschneider gjerne støtter ham i.

- Jeg forstår også at Rupert Murdoch har sagt unnskyld, men av en eller annen grunn holder offentligheten denne saken i live, sier PR-toppen.

Han forstår heller ikke hvorfor det ikke er like mye oppmerksomhet rundt selskapene som tidligere har opplevd å bli hacket.

- Av en eller annen grunn fortsetter folk å snakke om News of the World, slår han fast.

Det Dilenschneider ikke nevner, er forskjellen på selskapene som Citicorp og Bank of America.

Der de ble hacket har News of the World faktisk stått for selve hackingen.

Støtte fra Wall Street Journal Fox News-diskusjonen fikk som nevnt flere til å reagere på nettet. Reaksjoner har Wall Street Journal også fått, etter at avisa trykket et innlegg som langet ut mot britisk presses dekning av saken.

Også Wall Street Journal er en del av det mektige News Corporation.

Kommentaren i WSJ var trykket uten byline og minnet om en leder. Den hevdet at britisk presse var full av «skadefry» i sin dekning av skandalen.

- Skadefryden er så tykk at du kan kutte den med en motorsag. Særlig vond lukt gir det når det lekses opp om journalistisk standard fra publikasjoner som gir Julian Assange og WikiLeaks sin moralske støtte, skriver avisa.

Artikkelen førte ikke bare til reaksjoner i sosiale medier og på avisas nettside, The Guardian slår for eksempel kraftig tilbake mot kritikken.

- Etter en helg der Murdoch og News Corp-toppene har levert en rekke beklagelser for de ulovlige handlingene til News of the World, tar Wall Street Journals kommentar en motsatt retning, heter det fra The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media