Hosein får dom i dag

Klokka 13 i formiddag får drapstiltalte Gamal Hosein sin dom. Dagbladet.no rapporterer direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dom i drapssaken mot Gamal Hosein i Skien og Porsgrunn tingrett faller i dag klokken 13. 37-åringen er mistenkt for ha drept kona Gry (28). Hun ble funnet død i Skiens-elva. Det var Gamal Hosein som meldte kona savnet og han har sagt det samme helt siden han ble mistenkt:

- Jeg kan ikke dømmes for noe jeg ikke har gjort.

Aktor er åpenbart av en annen oppfatning. Påstanden er på 11 års fengsel for drap, 400.000 kroner i erstatning til hver av barna, samt fradømmelse av arveretten.

Hosein har vært svært opptatt av å møte barna sine. Barna har selv valgt å ikke besøke Hosein i Skien kretsfengsel. I utgangspunktet får Hosein foreldreretten til barna.

Gry Hoseins famile kommer ikke til å være tilstede når dommen leses opp i dag. De ønsker ikke kontakt med pressen og andre. Derfor reiser de også bort etterpå.

Skiller seg ut

Drapssaken skiller seg ut på flere måter.

* Hele 170 vitner ble ført i rettssaken. Det er svært mye i en drapssak med én tiltalt.

* Gamal Hosein ble siktet for drapet på kona Gry før liket var funnet.

* Han er tiltalt uten at rettsmedisinerne har kunnet fastslå noen sikker dødsårsak.

* Forsvareren har gjort et poeng av at man har en drapssak, uten sikkert å vite at det er begått et drap.

* For første gang er søk med likhunder lagt fram i en norsk rettssal. Det er usikkert om dommerne vil legge vekt på det som bevis.

* Aktor sa i retten at forsvareren var redd for at sannheten skulle komme frem.

- Redd for sanngheten

I løpet av de seks ukene rettssaken varte, ble det ført en rekke vitner som samlet gir liten ære både til tiltalte og den avdøde.

Gamal Hosein har blitt beskrevet som svært kontrollerende og dominerende i ekteskapet. Kona skal på sin side ha hatt et kjæresteforhold til ektemannens nevø fra han var 12-13 år.

Midt under saken sa statsadvokat og aktor Kjetil Omholt i åpen rett at forsvarer John Christian Elden åpenbart var redd for sannheten. Elden reagerte med å innklage Omholt til Riksadvokaten.

Injuriesøksmål

Dette var ikke første gang de to barket sammen. I forbindelse med et av fengslingsmøtene i fjor vinter, uttalte statsadvokat Omholt til Telemarksavisa at Elden hadde forledet retten. Bakgrunnen var en strid om noen dokumenter i saken som ble fremlagt i siste liten.

Elden reagerte med å klage Omholt til riksadvokaten. Det førte til at advokat Elden gikk til sak. Injuriesøksmålet skal behandles i Kongsberg byrett, men dato er ikke berammet.

SEFO-sak

Elden har også anmeldt politiet i Skien og påtalemyndigheten for å ha skjult dokumenter under etterforskningen av Gry-saken. Det gjelder en sluttrapport fra Kripos, der det går fram at det ikke finnes noe fellende teknisk bevis mot Gamal Hosein.

Påtalemyndigheten hevder at det var en forglemmelse som førte til at rapporten ble liggende, men står fast på at innholdet var kjent for Gamal Hoseins første forsvarer.

Anmeldelsen kom etter at en Kripos-rapport ikke ble oversendt forsvareren. Det er ventet at SEFO har avsluttet sin etterforskning en gang over sommeren.

BEFARING:Gamal Hosein sammen med forsvarer John Christian Elden (m. nakken til) og medforsvarer Karen Forbrigd på befaring i Lensmannsdalen torsdag. Skien og Porsgrunn tingrett var på befaring på stedet der politiet mener at den drepte Gry Hosein ble dumpet i Skienselva.