Hosein gråt på cella

SKIEN (Dagbladet): Den drapssiktede Gamal Hosein (35) får legge ned blomster og holde en minnestund ved Grys grav i dag. Men i går ventet han forgjeves i flere timer på minnestunden han var lovet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal Hosein satt på cella i Skien kretsfengsel og ventet i time etter time på å bli hentet av politiet i går. Klokka 13, da bisettelsen av kona startet i Kilebygda kirke, satt han på cella og gråt.

Ektemannen blånekter for å ha tatt livet av Gry. Men han blir ikke trodd av politi og rettsapparat.

Avdødes familie gjorde det klart at Gamal Hosein ikke var ønsket i begravelsen, selv om han innstendig ba om å få komme dit.

Skulle en drapssiktet få gå i sitt offers begravelse? Politiet svarte kontant nei etter å ha rådført seg med Grys familie.

Krangel

Han fikk tilbud om en privat minnestund i lokalene til begravelsesbyrået i Skien mandag kveld, men han var utslitt etter en dag i avhør og sa nei.

- Vi har full forståelse for at han ønsker å holde en minnestund for kona, sier leder av drapsetterforskningen, politiadvokat Jon H. Borgen, til Dagbladet.

- Det har vært unødvendig strid om og utsettelser av denne saken. Politiet burde vist en smidigere holdning, sier forsvarer for Hosein, advokat Jan Erik Granmo, til Dagbladet.

Etter mange timers venting i går fikk advokaten beskjed om at politiet ville bidra til at Gamal Hosein fikk holde sin private minnestund på Kilebygda kirkegård. Men det var ikke praktisk mulig å få den gjennomført i går.

Forundret

I formiddag blir Gamal Hosein ført til Grys grav med politiet som eskorte. Alt har vært klarert med prest Terje Talseth Gundersen, som forrettet i Grys begravelse i går.

I begravelsen kom han ikke inn på hva som hadde skjedd - men konstaterte at mange spørsmål var ubesvart. Han poengterte også at det var godt at tobarnsmora ble funnet, slik at familien kunne ta et skikkelig farvel.

I dag er det ektemannens tur. Mange er forundret og rystet over at han ville gå i begravelsen, og da det ble nektet, holde sin egen minnestund.

- Gamal står klippefast på at han er uskyldig. Vi må forholde oss til det, sier Granmo.