Hosein kan bli løslatt

SKIEN (Dagbladet): Politiet famler i blinde i søket etter tobarnsmor Gry Hosein (28). Det er ennå ikke funnet avgjørende tekniske bevis mot ektemannen, Gamal Hosein (35), som kan bli løslatt innen to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen mot ektemannen kan ende i en dundrende fiasko, sett fra påtalemyndighetens side. Det er uvisst om han blir framstilt med begjæring om forlenget varetekt om snaue to uker.

Den siktede ektemannen var i avhør igjen i går, for første gang på fem dager, men blånekter fortsatt for å ha noe å gjøre med at kona ble sporløst borte lørdag 13. januar.

Mobiltelefon

Politiets kronbevis er av taktisk karakter: Grys venninner som forteller om store problemer i ekteskapet, brev og telefoner fra Israel som varslet Gamal om det samme - og uavhengige vitner som kom til en mørklagt og låst videobutikk på Falkum i Skien den skjebnesvangre lørdagsettermiddagen.

Politiet tror ikke at Gry kom ut av butikken og gikk til Skien sentrum slik ektemannen har forklart. Ingen vitner som blir tillagt troverdighet har sett henne.

Av tekniske bevis har politiet ekteparets mobiltelefoner og brev som er beslaglagt i hjemmet. Fortsatt savner politiet Grys dagbok.

- Den er ikke funnet, bekrefter etterforskningsleder, politiadvokat Jon H. Borgen, overfor Dagbladet.

Gry tok ikke mobiltelefonen den aktuelle lørdagen - til tross for at det ble ringt til henne.

I blinde

Politiet fortsetter søket etter Gry Hosein ved Telemarkskysten, men innrømmer nå at man leter i blinde.

Uten et lik, vil det bli stilt ekstra strenge krav til en bevisførsel - både ved et nytt fengslingsmøte og en hovedforhandling.

- Etter min mening har politiet bare en forsvinningssak. Det finnes ikke holdbare bevis for at ektemannen har tatt livet av henne, sier advokaten til Gamal Hosein, Jan Erik Granmo.

- At folk blir borte her i landet er ikke uvanlig. Bare i januar kom det inn 17 savnetmeldinger til Kripos, sier Granmo.