Hosein spøkte med at han ville ha to koner

Med svigerfamilien og kona Gry Hosein til stede spøkte Gamal Hosein med at han ville ha en kone til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sommeren før Gry Hosein forsvant, sa den drapstiltalte ektemannen at han ville skaffe seg en kone fra Vestbredden i tillegg til Gry. Bemerkningen falt under en frokost da Grys mor og hennes samboer besøkte Hosein-ekteparet i Israel sommeren 2000, og den ble gjenfortalt av morens samboer Tom Nicolaysen da han vitnet i Skien og Porsgrunn tingrett i dag.

- Gamal konfronterte Gry med at han gjerne også ville ha en kone fra Vestbredden. Det overhørte både jeg og Grys mor, sa Nicolaysen.

På spørsmål fra Hoseins forsvarer, advokat John Christian Elden, sa vitnet at bemerkningen nok var ment som en ironisk spøk.

Vitnemålet førte til at Gamal Hosein selv tok ordet, for første gang etter at han avga forklaring i rettssaken mot ham:

- Ingen der nede gifter seg med mer enn én kvinne, det er ikke lov. Vi vitset og tullet rundt frokostbordet. Vi hadde det koselig, og jeg sa det i spøk, sa Hosein.

Stramt grep

Samboeren til Gry Hoseins mor beskrev Gamal Hosein som kontrollerende.

Han holdt stramt grep om familien etter at barn nummer to ble født. Han skulle alltid vite hvor Gry var. Samtidig virket det som om Gry aksepterte å ha det slik, hun så ut til å være blid og fornøyd, forklarte Nicolaysen.

Han beskrev også sitt forhold til Gamal Hosein som greit. De to var blant annet på flere fisketurer sammen.

Var passiv

Gry Hoseins far var også i retten mandag formiddag. Han ble skilt fra Grys mor i 1989 og fikk vite «en god stund senere» at datteren var gravid og at hun var sammen med Gamal Hosein, som var barnets far.

- Jeg ga vel uttrykk for at jeg ikke likte det noe særlig. De har jo sin kultur og vi har vår, sa Grys far Sten Halvor Ødegaarden.

I likhet med Grys mor som tidligere har vitnet i saken, sa både Ødegaarden og Nicolaysen at de reagerte på Gamal Hoseins passivitet etter at kona var blitt meldt savnet.

- Han satt bare i sofaen og snakket arabisk med barna. Det var ikke noe å få ut av de svarene han kom med da vi stilte spørsmål for å forsøke å finne ut hva som kunne ha skjedd, sa Grys far i retten.

Gamal Hosein er tiltalt for å ha drept sin kone Gry ved å kvele henne i Faresgrillen i Skien lørdag 13. januar i fjor.

(NTB)

<B>DRAPSTILTALT: Gamal Hosein.