Hosein visste om nevøens tekstmeldinger

I sitt andre avhør, mandag etter at Gry Hosein forsvant, fortalte ektemannen om tekstmeldinger som hans nevø i Israel hadde sendt kona. Disse opplysningene fikk Hosein av Grys søster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiførstebetjent Audun Skogseth ved Skien politikammer spurte Gamal Hosein (37) om hans kone pleide omgang med andre menn, da Hosein ble avhørt som vitne mandag 15. januar i fjor, dagen etter at Gry ble meldt savnet.

- Hosein svarte at det trodde han ikke, men la til at kona hadde hatt omgang med hans unge nevø i Israel, uten at det var noe kjærlighetsforhold mellom dem. Han la til at nevøen hadde sendt en del tekstmeldinger til Grys mobiltelefon etter at ekteparet kom tilbake til Norge i november 2000. Han trodde at dette var «god jul» og lignende. Disse opplysningene hadde han fått av Grys søster, sa Skogseth i Skien og Porsgrunn tingrett mandag.

Droppet lakkspor

Gamal Hoseins forsvarer John Christian Elden spurte Audun Skogseth om funn av rød lakk ved Holtaplassen i Lensmannsdalen, på det stedet som politiet antar er stedet der Gry Hosein ble dumpet. Kripos undersøkte lakken opp mot lakkprøver fra Hoseins bil - og fant at lakken ikke stammet fra Hoseins bil.

Deretter ble lakksporet lagt til side.

- Betyr det at hver gang dere finner et teknisk spor som ikke kan knyttes til Hosein, så blir det ikke fulgt opp, spurte Elden.

- Det kan jeg ikke svare på, sa Skogseth.

Lette etter lapp

Gamal Hosein forklarte i de første avhørene at Faresgrillen var åpen om formiddagen lørdag 13. januar, men at det hang en lapp i vinduet om at de hadde vareopptelling.

Men da politiførstebetjent Skogseth undersøkte søppelcontainere ved grillen, fant han ikke denne lappen, sa han i retten mandag.

Senere har Hosein forklart at grillen var delvis stengt, og deretter at den var stengt hele tiden.

Skogseth undersøkte også overfladisk Gamal Hoseins bil om natten søndag 14. januar, omtrent et døgn etter at han ifølge tiltalen skal ha kvittet seg med liket av kona. Han merket seg ikke noe spesielt med bilen, forklarte han i retten.

(NTB)

I RETTEN:Gamal Hosein mellom sine forsvarere, John Christian Elden og Karen Forbrigd.