Hoseins advokat truer med søksmål

Forsvarsadvokat Jan Erik Granmo krever at Dagbladet bruker førstesiden til å beklage oppslaget om Gamal Hoseins angivelige rømningsplaner. Hvis ikke vil han vurdere rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Oppslaget i Dagbladet kom fullstendig overrumplende på meg. Jeg kan ikke begripe hvor avisen tar dette fra. Jeg kommer til å forlange et dementi på avisens førsteside. Får vi ikke det, vil jeg vurdere rettslige skritt, sier Granmo til Nettavisen.

Ifølge advokaten skal Hosein selv ha sagt at han føler seg stemplet som skyldig, dersom artikkelen i Dagbladet blir stående uimotsagt.

Ukjent for politiet

Dagbladet skriver i sin fredagsutgave at tolken, som var til stede da Gamal Hosein fikk møte sin bror, hørte den drapssiktede 35-åringen si at den eneste muligheten han hadde til å slippe ut av fengsel, var å rømme. Avisen funderer sin artikkel på kilder i politiet, men politiadvokat og etterforskningsleder Jon H. Borgen i Skien politidistrikt bedyrer overfor NTB at opplysningene er ukjente for ham.

- Jeg kjenner ikke til dette. Tolken har så vidt jeg vet ikke sagt noe til politiet om angivelige fluktplaner, sier Borgen.

Han hevder at det er den generelle rømningsfaren som er bakgrunnen for de strenge sikkerhetstiltakene Gamal Hosein er underlagt.

Dementerer ikke

Til tross for at verken forsvarsadvokaten, Hoseins bror eller politiets etterforskningsleder kjenner seg igjen i Dagbladets oppslag, vil ikke avisen trykke noen dementi.

- Truslene fra Granmo tar vi med stor ro. Vi har svært god dekning for det vi skriver, sier nyhetsredaktør John Arne Markussen til NTB.

Han hevder svært pålitelige kilder i politiet bekrefter Dagbladets artikkel. p> - Vi har vært nyhetsledende i denne saken hele tiden, bedyrer han.

(NTB)