VIL FENGSLES: Egypts president Hosni Mubarak vil bli fengslet i 15 dager. Foto: EPA/Dennis Brack/Scanpix
VIL FENGSLES: Egypts president Hosni Mubarak vil bli fengslet i 15 dager. Foto: EPA/Dennis Brack/ScanpixVis mer

Hosni Mubarak blir fengslet i 15 dager

Skal etterforskes for korrupsjon og maktmisbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalemyndighetene i Egypt har bestemt at landets tidligere president skal varetektsfengsles i 15 dager i forbindelse med anklager om korrupsjon og maktmisbruk, melder nyhetsbyrået AP.

Det skjer kort tid etter at det ble kjent at sønnene hans blir fengslet i 15 dager.

Både den tidligere presidenten og hans sønner anklages for å ha en rolle i volden mot demonstrantene som til slutt veltet Mubaraks regime. Ifølge AP skal minst 800 personer ha blitt drept i de voldelige sammenstøtene da politiet åpnet ild mot demonstrantene.

Innlagt på sykehus Hosni Mubarak (82) ble seint i går kveld avhørt i presidentsuiten på sykehuset i Sharm el-Sheik, etter han hadde blitt sendt til sykehuset i all hast med «akutte hjerteproblemer» tidligere på kvelden.

Sykehusinnleggelsen av den styrtede presidenten skjedde bare to dager etter at Mubarak ble kalt inn til et rettslig avhør i forbindelse med anklagene mot ham om drap av demonstranter under Egypt-opprøret i februar og at han skal ha underslått offentlige midler.

Til tross for at han ble fraktet til sykehuset i all hast etter et angivelig hjerteinfarkt, var det likevel ting som tydet på at hjerteproblemene ikke var så alvorlige som man kanskje skulle tro. Senere på kvelden kunne nemlig justisminister Mohammed el-Guindi fortelle at de hadde avhørt presidenten på sykehuset.

«Her er slakteren» Da nyheten om at den forhatte presidenten hadde blitt sendt til sykehus, møtte flere demonstranter opp utenfor sykehuset. På et banner sto det: «Her er slakteren».

Mubarak ble tvunget til å gå av 11. februar i år etter 30 år som president i Egypt.

Søndag ga 82-åringen sin første offisielle uttalelse som ekspresident. Da benyttet han anledningen til å kalle anklagene mot ham som løgner.

Dagbladet kommer med mer.