Hospitsbrann i Stavanger

En beboer ligger på sykehus med alvorlige røykskader og politivakt. Han er mistenkt for å ha tent på Rex hospits i Stavanger sentrum i 03-30-tida. To andre er brakt til sykehus med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har rapporter på at beboere hoppet ut vindu for å unnslippe flammene. Redningsmannskaper måtte vekke flere som ikke merket at hospitset deres sto i full fyr. Like etter klokka 04 gjennomsøkte brannfolk det store bolighuset uten å finne flere.

Brannen er nå slokket, men det drives fortsatt etterslokking. Det var i natt ikke på det rene hvordan brannen startet. Tre mennesker er brakt til Rogaland sentralsykehus. Den ene er en ung mann som er mistenkt for påsettelsen. En politivakt vil holde vakt ved sykesengen i natt.

- Mannen har fått røykskader som ser alvorlige ut. Tilstanden hans er stabil, men alvorlig. En ung kvinne har trolig sluppet unna uten alvorlige røykskader. Det er mulig denne kvinnen har hoppet ut vinduet. Vi vil lete etter fallskader, sier overlege Helge Bjørnå på intensivavdelingen til Dagbladet :på nettet.

Senere på natta ble også hospits-innehaveren brakt til sykehuset med lettere skader. Ingen av de tre skal ha fått brannskader.

- Ifølge våre opplysninger er det tre personer som er blitt skadet i denne brannen, sier operasjonsleder Daniel Kleppa i Stavanger politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Politiet vet fortsatt ikke nøyaktig hvor mange som oppholdt seg på hospitset, eller om flere av disse kan ha blitt skadet. Hospitset som er et anneks til et hovedbygg lengre opp i gata, brant ikke til grunnen. Fire personer i nabohuset ble evakuert, og huset deres har fått røykskader.