Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Integrering

Hossein fikk først jobb, så rørte sjefen ham til tårer: - Det beste som har skjedd meg

Hossein Rahimi (21) kom helt alene til Sverige. På sitt livs største dag trodde han ingen skulle dukke opp.

Stråler av lykke: Hossein Rahimi (21) trodde ingen ville komme å gratulere ham da han fikk fagbrevet som maler. I stedet ble det hans livs største dag. Video: Roger Wallenius / Gefle Dagblad Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hossein Rahimi kom til Sverige helt alene som 16-åring, men allerede etter kort tid hadde han lært seg svensk og var på jobbjakt ved siden av at han tok fagbrev som maler.

- Vær så snill, gi meg muligheten! Om du ikke er fornøyd, kan du sparke meg etter ei uke, ba Hossein til Mats Björklund, sjef i Hofors Måleri.

Fikk fast jobb

Slik fikk Hossein fra Afghanistan sin første sommerjobb, og da det nærmet seg at han var ferdig med fagbrevet sto Mats klar med jobb.

Verdens beste sjef? Hossein med skiltet og blomstene han fikk av sjefen etter at fagbrevet var klart. Foto: Privat
Verdens beste sjef? Hossein med skiltet og blomstene han fikk av sjefen etter at fagbrevet var klart. Foto: Privat Vis mer

- De som har praksis hos oss blir jo en del av gjengen og det er helt naturlig at de fortsetter når de er ferdig på skolen, sier Mats Björklund til Gefle Dagblad, som først omtalte Hosseins historie.

Da dagen for å motta fagbrevet kom, var det imidlertid ikke bare glede hos Hossein. Han mistet faren sin i Afghanistan og flyktet til Iran med moren og en bror, men til Sverige dro han helt alene.

For hvem ville møte opp for ham på den store dagen, han som ikke har noen?

Gråt av glede

- Da jeg så de andre studentene bli omfavnet av foreldrene og søsknene sine, ble jeg lei meg. Ingen ventet på meg, forteller Hossein, som sto helt alene etter seremonien.

Men så får han øye på noen kjente ansikter.

- Plutselig ser jeg Mats og en til fra malerfirmaet! De sto der med et stort skilt, champagne og blomster. Det kom som et sjokk på meg. Jeg ble så rørt at jeg holdt på å gråte. Så sprutet jeg champagne sammen med klassekameratene - det kommer jeg aldri til å glemme.

Mats Björklund i Hofors Måleri sier at det var en selvfølge å gjøre stas på Hossein på den store dagen.

- Vi visste at han ikke har noen i Sverige, så for oss var det en selvfølge å gratulere ham med blomster og champagne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!