Hagekonsulentens dialekt avslører en oppvekst der bedehusene ligger tettere enn hagesentrene. Men det er ingen fanatiker vi møter blant høstvåte busker og trær. Thorbjørn Kristensen humrer gjenkjennende mens vi skritter over skrinne felter i gressteppet:
- Jeg ser at du har et like avslappet forhold til plenen som jeg selv har.
Høstplanting
Når Thorbjørn Kristensen skal gi oss råd for høstens «service i hagen», begynner han overraskende med å anbefale oss å plante:
- Jeg vil slå et slag for høstplanting. Da har vi god fuktighet og behagelig temperatur for plantene.
Innkjøp: Kjøp heller flere små busker enn en stor. De små etablerer seg raskere i jorda. Kanskje du kan gå sammen med naboene og be om anbud fra flere hagesentra? Pass på at plantene er tilpasset klimasonen du bor i. På etiketten står det en H og et tall. Er du i tvil, kan fylkesmannens landbrukskontor eller det lokale hagelaget fortelle hvilken sone du bor i.
Planting: Grunnarbeidet er avgjørende. Hullet skal være minst dobbelt så dypt som rotas lengde. Før du planter, bør du helle en bøtte vann i hullet. Hvis vannet ikke er borte i løpet av 10- 15 minutter, må du gjøre noe med dreneringen. Drenering: Spa en liten grøft med fall bort fra bedet. I grøfta kan du legge en drensslange eller litt pukkstein.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger