Været

- Høstens første snø mange plasser

Har du ennå ikke lagt om til vinterdekk, er tida inne. Mandag vil mange trolig våkne til sesongens første snø.

SNØKAOS: I februar i fjor skapte stort snøfall trafikkale problemer i Oslo. Mandag kan hovedstaden oppleve årets første snø. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Foto: NTB Scanpix og Yr.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I høyden og nordover i landet er sesongens første snøfall historie for lengst.

Mot slutten av helga er sannsynligheten stor for at Kong Vinter introduserer seg på plasser som ennå ikke har opplevd et fnugg.

- Søndag får vi et lavtrykk som vil gi regn i Rogaland, på Sørlandet og i sørlige deler av Østlandet. Dette lavtrykket vil andre steder trolig gi årets første snø, sier statsmeteorolog Magni Svanevik til Dagbladet.

Fra Gardermoen og nordover til Lillehammer mener meteorologen at sjansen er «relativt stor» for at mange vil oppleve sesongens første snøfall.

Vinterdekk

- Folk kan våkne opp til snø på veien. Også i Oslo er det en viss mulighet for det. For dem som ikke allerede har gjort det, er det på tide å skifte vinterdekk nå. Det er ikke mange centimeter som skal til før det blir vanskelige kjøreforhold, advarer Svanevik.

- Hvor er det snø allerede?

- Det er et godt spørsmål. I Oppland er det snø i høyereliggende strøk. Grotli i Skjåk har 15 centimeter snø. På Bjorli er det 11 centimeter. I Oppdal ble det i går målt 18 centimeter snø på 600 meters høyde. Det er ikke mange steder i lavlandet det ligger snø. På Røros lufthavn ligger det 11 centimeter. I Kvikne i Hedmark er det 13 centimeter, sier statsmeteorologen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer