Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høstens nye krim-kjendis

Kjersti Elvik (28) har klippet håret og farget det lyst: Det gjør det litt vanskeligere å peke henne ut i køen på Rimi som «hun derre lesbiske politidama på TV».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lang tid framover vil Elviks navn og person forveksles med politibetjent Hanne Wilhelmsens. Fra mandag av spiller hun Anne Holts romanfigur i TV-serien «Blind gudinne» på TV2, og litt seinere i høst på kinoskjermer over hele landet i filmen «Salige er de som tørster».

- Er du redd folk skal tro at du er lesbisk?

- Nei, for hva kan jeg gjøre med det, da? Bli gravid fortest mulig? Dra med meg kjæresten overalt og råkline hver gang noen ser oss?

Humor

Vanskelig det der med seksualitet, både i fiksjon og virkelighet:

Hanne Wilhelmsen selv, slik Anne Holt har skapt henne, skjuler sin kvinnelige kjæreste for kolleger og familie - men leserne får jo innblikk i sakene. Så når filmen og TV-serien om henne skal lages, må jo seerne få sitt også. Og det får de, Andrine Sæther spiller kjæresten.

- Klart det var en barriere å spille lesbiske scener. Ikke bare for oss to, men for filmarbeiderne som skulle stå der og glane på to splitter nakne damer på gulvet. Det var masse spenning i situasjonen.

- Hvordan klarte dere det?

- Med humor.

Men statsminister Bondevik og hans kommende film- og TV-minister kan ta det helt med ro. For sexscenene mellom Elvik og Sæther er ikke det mest oppsiktsvekkende ved regissør Carl Jørgen Kiønigs nye produksjoner.

Typisk unorsk

- Det er ikke en typisk norsk krim. Den har et svært høyt tempo, vi jobbet med to kameraer, og bildene skifter fort, sier Elvik.

«Blind gudinne» og «Salige er de som tørster» likner, i formspråket, mer på «NYPD Blue» enn på noe av det vi har tidligere fått servert av norsk krim på TV og kino. Her er både istykkerslåtte og gjennomskutte hoder, her er realistiske skildringer av livet på politihuset, og her er personenes privatliv og jobb to sider av samme sak.

Beinhard

- Jeg synes selv at det vi ser er troverdig. Men selv framstår jeg nok som litt vel eplekjekk innimellom, sier Elvik.

- Liker du ikke Hanne Wilhelmsen?

- Joda, jeg har stor sans for henne. Hun er ingen myk kvinne, men en beinhard etterforsker. Hun gir seg aldri, og hennes siste ord er alltid det som gjelder.

- Er du slik du selv vil framstå også?

- Problemet med å spille en så stor rolle kan jo bli at folk forveksler meg med rollefiguren. Når jeg står på teaterscenen etter at TV-serien har gått, er jeg sikker på at jeg tenker: Kan jeg gjøre en troverdig rolle når folk i salen sitter og ser på Hanne Wilhelmsen?

Kjendis

Kjersti Elvik lurte en stund på om hun skulle ringe til en riktig erfaren kjendis og spørre om råd til å takle en slik plutselig berømmelse. Men hun lot det være. Og det er ikke sant at hun klippet håret for ikke å bli gjenkjent.

- Neida, jeg måtte gjøre det for å spille i «West Side Story» på Trøndelag Teater. Men jeg innrømmer at det passer meg godt akkurat nå at jeg ikke likner meg selv som Hanne Wilhelmsen.

- Vil du ikke bli kjendis, da?

- En stund blånektet jeg for at jeg hadde lyst til å bli kjent, og det er fortsatt slik at jeg ikke drømmer om to sider i Se og Hør. Men jeg vil gjerne få flere filmjobber. Og hvis det betyr at jeg også blir kjendis, så gjør det ingen ting.

NY KJENDIS: Selv om hun har klippet og farget håret, er skuespiller Kjersti Elvik forberedt på at TV- og filmrollen som politibetjent Hanne Wilhelmsen vil gi henne kjendisstatus en stund. - Og hvis det kan gi meg flere filmroller, er det helt i orden.