Vladimir Putin

Hostet og harket: Skyldte på dette

Den russiske presidenten kommenterte sin egen hosting under en pressekonferanse onsdag.

HOSTET: Russlands President Vladimir Putin på en pressekonferanse i Moskva 20. juli. Foto: Aleksej Maisjev / Sputnik / Kreml via AP
HOSTET: Russlands President Vladimir Putin på en pressekonferanse i Moskva 20. juli. Foto: Aleksej Maisjev / Sputnik / Kreml via AP Vis mer
Publisert

Det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået TASS la onsdag ut en video som viser Putin hoste og harke under en pressekonferanse etter ukas tur til Iran.

Også finske Iltalehti har omtalt episoden.

Beklager

Nyhetsbyrået vinkler selv på presidentens hosting. I videoen beklager han det på følgende måte, og ler litt:

- Det var 38 grader i Teheran i går, og klimaanlegget var veldig effektivt. Det er derfor jeg hoster.

Det har i lang tid blitt spekulert på at Putin er alvorlig syk. Det er det imidlertid ingen holdepunkter for, skal man tro direktør for CIA, William Burns.

Til BBC sier Burns at det ikke finnes håndfaste bevis for disse spekulasjonene. Motsatt spøkte han med at Putin virker til å være «alt for sunn».

Besøk

Putins besøk til Iran denne uka er hans første utenlandstur utenfor vennligsinnede land i den tidligere Sovjetunionen etter at krigen startet.

- Dette er store, viktige land på verdensarenaen, og det er knyttet langt større prestisje til besøket, har Tor Bukkvoll, seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), sagt til Dagbladet.

Under besøket har Putin møtt Irans president Ebrahim Raisi, landets spirituelle leder, ayatolla Ali Khamenei og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

MÅ VENTE: Russlands president ser ikke fornøyd ut før møtet med den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan. Vis mer

Hevn

I forkant av møtet mellom Putin og Erdogan ble den russiske presidenten nødt til å vente i ett minutt foran pressens blitsregn. Dette anses som et maktspill, som Putin selv ikke er fremmed for å bruke mot andre lands ledere.

Det er spekulert på at Erdogan gjorde dette som hevn mot Putin, etter at han selv ble utsatt for det samme.

I videoen framstår Putin tydelig ukomfortabel og rastløs mens han venter på sin tyrkiske kollega.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer