Fire døde i Polen

Høststorm i Europa - farlig vær i vente

Fire personer har så langt mistet livet i stormens herjinger. Uværet har roet seg noe, men det er fortsatt farlig vær i vente.

KOLLAPS: Et stillas kollapset under stormens herjinger i den tyske byen Würzburg torsdag. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / AP / NTB
KOLLAPS: Et stillas kollapset under stormens herjinger i den tyske byen Würzburg torsdag. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Været i Norge nå

Oppdatert for 2 minutter siden

  Det er ingen målestasjoner som rapporterer nå.

  Høststormen som torsdag herjet i Europa førte til at fire personer mistet livet i Polen, og hundretusener av boliger i Frankrike, Tyskland og Tsjekkia var uten strøm.

  Nå har stormen roet seg ned de fleste steder, men Tyskland har rødt farevarsel for vind de neste dagene. Rødt farevarsel betyr at været er veldig farlig. Det melder Storbritannias meteorologiske institutt, Meteoalarm, på sine nettsider.

  - Store skader og ulykker er sannsynlig, og i mange tilfeller er det fare for liv og lemmer, skriver meteorologene på sine nettsider.

  Farevarselet gjelder distriktet Harz i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt, og fjellkjeden Bergland.

  Det britiske meteorologiske instituttet ber befolkningen være obs på følgende farer:

  - Trær kan bli røsket opp med røttene og tak kan bli ødelagt. Se spesielt opp for fallende greiner, fliser og annet rusk. Sørg for at alle dører og vinduer er lukket. Sikre utendørs gjenstander, og hold deg unna bygninger, trær, stillaser og høyspentledninger. Hvis mulig, unngå å bo ute, skriver Meteoalarm.

  Gult farevarsel i Norge

  16 europeiske land, inkludert Norge, har gult farevarsel, som er «moderat farlig vær»

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.