Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hot, man: + 21 i New York julaften

Varmeste siden 1871.

 PERFEKT FOR LETTKLEDDE COWBOYER:  En gatemusikant fra en gjeng som kaller seg Naked Cowboys hadde lagt igjen vinterfrakken hjemme under juleinnspurten i Times Square. Foto: Carlo Allegri, Reuters/NTB Scanpix.
PERFEKT FOR LETTKLEDDE COWBOYER: En gatemusikant fra en gjeng som kaller seg Naked Cowboys hadde lagt igjen vinterfrakken hjemme under juleinnspurten i Times Square. Foto: Carlo Allegri, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Newyorkerne la igjen vinterjakkene hjemme da de gjorde siste innspurt i julegavehandelen på julaften.

Gradestokken viste nemlig 21 grader (celsius) torsdag

Ikke siden temperaturmålingene begynte i New York i 1871, har innbyggerne i den amerikanske storbyen opplevd en så varm julaften. I byens handlegater var det flere som gikk rundt i t-skjorte på morgenen, selv om det var overskyet.

USAs nasjonale meteorologiske institutt (NWS) melder at temperaturen holdt seg på samme nivå utover dagen. Klokka 17 julaften (23 norsk tid) ble det målt 21 grader i byen.

Flere rekorder 1. juledag
En kald front i området holder seg stort sett like utenfor kysten, og gjennom natta begynte temperaturen å falle ned mot 12-13 grader i New York, melder NWS.

- Det er mulighet for flere rekorder 1. juledag, med temperaturer på 15 til 17 grader. Og temperaturene vil fortsatt være over normalen gjennom helgen, skriver instituttet.

Kontrasten er stor fra fjorårets vinter, som var spesielt kald og snøfylt i USAs største by. Gjennomsnittstemperaturen for desember måned i New York ligger på 3 grader pluss.

Både høsten og vinteren har vært særdeles mild på den amerikanske østkysten i år. 13. desember ble det også satt temperaturrekord med nærmere 19 grader målt i Central Park.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media