Hotell- og restaurantarbeiderne sa nei

Hotell- og restaurantarbeiderne har i uravstemning sagt nei til meklingsresultatet i årets lønnsoppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

78,3 prosent av medlemmene i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet sa nei til meklingsresultatet som ble sendt ut til uravstemning etter at meklingen med Reisebedriftenes Landsforening var avsluttet før påske. Arbeidsgiverne har på sin side godtatt meklingsresultatet. Arbeidstakerne har sagt ja til å stille til ny mekling, mens arbeidsgiverne vil bruke tiden fram til mandag på å vurdere om det er aktuelt. Dersom det ikke blir ny mekling, blir det streik blant forpleiningsarbeidere ved Aker Stord og Kollsnes fra onsdag 12. mai.

Tirsdag morgen vil Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet varsle et større streikeuttak, som vil ramme en rekke hoteller og serveringssteder over hele landet fra 15. mai.

Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet og Reisebedriftenes Landsforening avsluttet sin mekling før påske, og streik ble da avverget. Men arbeidstakersiden var ikke fornøyd med utfallet av meklingen og sendte resultatet til uravstemning til medlemmene uten anbefaling.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer