Hotell med naziblemme. Saksøker kritiker

Den tyske mannen fant bildet som hang på veggen i hotellobbyen støtende. Da postet han det på Tripadvisor.

NAZI-BILDE PÅ VEGGENE: Hotellet i de tyrolske alper hadde bilder av nazi-offiserer på veggen. Illustrasjonsfoto: Paul / Shutterstock / NTB scanpix
NAZI-BILDE PÅ VEGGENE: Hotellet i de tyrolske alper hadde bilder av nazi-offiserer på veggen. Illustrasjonsfoto: Paul / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skriver blant andre The Guardian.

Det tyske ekteparet besøkte den lille landsbyen Gerlos i de tyrolske alper, da de ble sjokkerte av interiørvalget i hotellet de skulle bo på:

På veggen i lobbyen hang nemlig et bilde av en nazi-offiser, bare kalt «nazi-bestefar» av nevnte tyske mann. Han var blant annet kledd i en uniform med et hakekors godt synlig.

Mannen postet etter besøket et innlegg på nettstedet Tripadvisor, der han viste sin misnøye: «Ved inngangen har de hengt opp et bilde av en nazi-bestefar».

Videre står det i posten at ekteparet ble rystet over bildevalget.

«Vi måtte jo lure på hva hotelleierne ville fortelle oss med dette bildet. Det sier noe om hvordan tilstanden er i dette området i Østerrike akkurat nå. Dessverre, så mistet vi helt lysten til å besøke dette området igjen.»

Nå går hotellet til sak.

De tok nemlig kontakt med ekteparet, og ba dem fjerne anmeldelsene. De ville ha seg frabedt at den avbildede ble kalt nazi-bestefar, da de to var bestefaren og onkelen til eieren av hotellet. De mente også at dette kallenavnet var fornærmende, da de «bare hadde vært medlemmer av det tyske forsvaret fra 1935 til 1945», ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer