Hotell med naziblemme. Saksøker kritiker

Den tyske mannen fant bildet som hang på veggen i hotellobbyen støtende. Da postet han det på Tripadvisor.

NAZI-BILDE PÅ VEGGENE: Hotellet i de tyrolske alper hadde bilder av nazi-offiserer på veggen. Illustrasjonsfoto: Paul / Shutterstock / NTB scanpix
NAZI-BILDE PÅ VEGGENE: Hotellet i de tyrolske alper hadde bilder av nazi-offiserer på veggen. Illustrasjonsfoto: Paul / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Det skriver blant andre The Guardian.

Det tyske ekteparet besøkte den lille landsbyen Gerlos i de tyrolske alper, da de ble sjokkerte av interiørvalget i hotellet de skulle bo på:

På veggen i lobbyen hang nemlig et bilde av en nazi-offiser, bare kalt «nazi-bestefar» av nevnte tyske mann. Han var blant annet kledd i en uniform med et hakekors godt synlig.

Mannen postet etter besøket et innlegg på nettstedet Tripadvisor, der han viste sin misnøye: «Ved inngangen har de hengt opp et bilde av en nazi-bestefar».

Videre står det i posten at ekteparet ble rystet over bildevalget.

«Vi måtte jo lure på hva hotelleierne ville fortelle oss med dette bildet. Det sier noe om hvordan tilstanden er i dette området i Østerrike akkurat nå. Dessverre, så mistet vi helt lysten til å besøke dette området igjen.»

Nå går hotellet til sak.

De tok nemlig kontakt med ekteparet, og ba dem fjerne anmeldelsene. De ville ha seg frabedt at den avbildede ble kalt nazi-bestefar, da de to var bestefaren og onkelen til eieren av hotellet. De mente også at dette kallenavnet var fornærmende, da de «bare hadde vært medlemmer av det tyske forsvaret fra 1935 til 1945», ifølge The Guardian.

Advokaten som representerer hotellet, sier at bildene er hengt opp for å hedre de avdøde familiemedlemmene.

Etter litt etterforskning ble det imidlertid funnet ut at de to avbildede hadde vært medlemmer i det tyske nazipartiet NSDAP. Dette hevder hotelleierne at de var uvitende om.

Det blir likevel rettssak. Den er ventet å gå av stabelen seinere i høst.

Hotelleierne skal ha tatt ned alle bildene som oppfattes som fornærmende.