Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hotell nekter overvektige gjester

- Designmøblene tåler ikke vekta.

IKKE VELKOMNE: Beachhotellet Sahlenburg i Tyskland har satt en maksgrense på 130 kilo for sine gjester. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Shutterstock
IKKE VELKOMNE: Beachhotellet Sahlenburg i Tyskland har satt en maksgrense på 130 kilo for sine gjester. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Shutterstock Vis mer

Et hotell i Tyskland nekter å ta imot overvektige gjester.

Grunnen er at hotellets designmøbler ikke tåler vekta, oppgir eieren av hotellet til den tyske avisen Buten un Binnen,

Beachhotel Sahlenburg har dermed satt en maksgrense på 130 kilo for sine gjester.

«Vi påpeker at interiøret i hotellet ikke er egnet for personer med en kroppsvekt over 130 kg», skriver beachhotellet nettsiden sin, ifølge avisa.

Lite sete

I resepsjonen står elegante, tynne, lakkerte trestoler. Her er også dyre, gamle og nye sofaer.

- Det er akkurat det som gjør at overvektige mennesker ikke er velkomne hit, sier hotelleieren Angelika Hargesheimer, som har drevet hotellet i to år.

Hun sier at hun er lei av kjedehotellene og at så mange er like, og forsvarer avgjørelsen om å nekte store gjester adgang.

- Vi vil være annerledes og unike.

DØDELIG OVERVEKTIG: Juan Pedro fra Mexico er antatt å være verdens tyngste mann. Med sine 500 kilo er han i stor fare for dødelige komplikasjoner. Nå skal han få hjelp. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Du så selv designerstolene nede, og de er altså ekte klassikere. Hvis en person som veier over 130 kilo setter seg i dem, er det bare plass til den ene rumpeballen, og stolen holder ikke lenge, sier hun til den tyske avisa.

Hun oppgir at hun vil ha et designhotell, og at det veier tyngre enn robuste tremøbler.

Kritisk til hotellet

Det er heller ikke lov til å røyke, ha med barn eller ta med kjæledyr, opplyser hotellet på sin hjemmeside.

Friedrich Schorb ved Bremen Universitetet har forsket på vektdiskriminering.

Han mener hotellets praksis er forkastelig.

- Det kan sammenlignes med å nekte homofile adgang til hotellet og dets møbler, sier han til den tyske avisa.

Hotellet har fått massiv kritikk etter at saken ble publisert, og nå er gjesters mulighet til å anmelde oppholdet, fjernet fra Trip Advisor-siden til hotellet.

«På grunn av en nylig hendelse som har tiltrukket seg medieoppmerksomhet og forårsaket en rekke anmeldelsesinnsendinger som ikke beskriver førstehåndserfaring, har vi midlertidig sluttet å legge ut nye anmeldelser for denne oppføringen. Hvis du har førstehåndserfaring med dette stedet, må du gjerne komme tilbake og skrive en anmeldelse – vi ser frem til å motta den!»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!