Hotell og restaurant krever 6 kroner timen

Hotell- og restaurantarbeiderne tallfestet i kveld sitt krav til 6 kroner timen. Riksmeklingsmann Reidar Webster sier det var var en viss tilnærming mellom partene i løpet av kvelden, men de økonomiske spørsmålene sto ennå uløst fem timer før meklingsfristens utløp ved midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommer partene ikke til enighet i løpet av natten, vil 56 hoteller i Oslo, Trondheim, Tromsø og Hammerfest være i streik fra fredag. Streiken vil i første fase omfatte 1.700 av Hotell- og restaurantarbeiderforbundets 12.000 medlemmer.

Kvinnefominerte yrker

Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet har krevd 4 kroner timen i generelt tillegg samt et lavlønnstillegg på 2 kroner timen. Lavlønnstillegget vil etter det NTB forstår dekke svært store grupper i den kvinnedominerte lavlønnsbransjen.

I tillegg til disse kravene kommer krav om økning i overtids- og andre tillegg samt en del mer prinsipielle krav.

Skisse

Arbeidsgiverne, Reiselivsbedriftenes Landsforening, er etter det Webster opplyser, på glid i forhold til kravet om at deltidsansatte skal ha fortrinnsrett til utvidet stilling når det skal ansettes folk i bedriften.

Riksmeklingsmannen arbeidet torsdag kveld med en skisse til løsning, men var usikker på om han var i stand til å legge den fram før midnatt. Webster legger bare fram en skisse dersom han er temmelig sikker på at partene vil godta den.