Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hotellansatt drepte kollegaer etter trekantdrama

Gjemte seg inni sovesofa og oppdaterte Facebook på drapsrommet i to dager. Imens lette politiet intenst etter ham i London.

DOBBELTMORDER:  Attila Ban (32) drepte i august i fjor sin samboer Tibor Vass, som han var ulykkelig forelsket i. I tillegg drepte han Vass` kjæreste Alice Adams. Etter drapene gjemte han seg på samme rom inni i en sovesofa. Foto: Metropolitan police
DOBBELTMORDER: Attila Ban (32) drepte i august i fjor sin samboer Tibor Vass, som han var ulykkelig forelsket i. I tillegg drepte han Vass` kjæreste Alice Adams. Etter drapene gjemte han seg på samme rom inni i en sovesofa. Foto: Metropolitan police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hotellresepsjonisten Attila Ban (32) ble i går dømt til fengsel etter at han drepte to kollegaer på hotellet de alle jobbet på i Vest-London i august i fjor.

Det melder London-politiet Metropolitan police på sine nettsider.

Drapet på Alice Adams (20) og kjæresten Tibor Vass (20) skjedde på Radisson Edwardian Hotel på Heathrow flyplass etter at de alle hadde møttes for drinker 9. august i fjor. Etter å ha knivstukket de to gjentatte ganger med døden til følge gjemte Ban seg inni en sovesofa, rett under ett av ofrene, med sin mobil og en vannflaske.

Mens han lå der oppdaterte drapsmannen sin Facebook-status, og skrev at han ønsket «å våkne fra dette marerittet».

Ulykkelig forelsket Dobbeltmorderen var svært forelsket i Vass, men følelsene ble aldri gjengjeldt. Den ungarsk-fødte Ban delte leilighet med offeret, og etter å ha drept ham, fjernet han klærne hans og lot han ligge naken i senga, ifølge avisa Daily Mail.

Fra innsiden av madrassen fulgte han politiets arbeid gjennom et lite kikkehull.

I retten har han forklart at han var utilregnelig da drapene skjedde, men retten mener han er tilregnelig og har dømt han til livstid i fengsel.

- Attila Bans var helt besatt av Tibor Vass og det førte til at han begikk det urovekkende og vanvittige angrepet. Ban manipulerte Vass og fikk han til å tro at vennskapet deres var ekte. Ban utnyttet vennskapet og drepte han og hans venninne , Alice Adams, som rett og slett var på feil sted til feil tid, sier etterforskningsleder John Finsh i Metropolitan police.

I løpet av den tre uker lange rettsaken fikk retten høre om hvordan de tre personene, som alle jobbet som resepsjonister, utviklet et vennskap gjennom å jobbe sammen.

- Det er vanskelig å tro på at mannen gjemte seg i senga under mannen han hadde drept i to dager. Det var et forferdelig åsted.

Ban, som ble kåret til årets ansatt på hotellet hvor de arbeidet, gråt høylytt under rettssaken.

22 knivstikk De tre hadde drukket drinker sammen med andre kollegaer rett før drapene skjedde. Etter kort tid hadde de andre kollegene forlatt de tre aleine i leiligheten.

Dagen etter dukket ingen av de tre resepsjonistene opp på vakt klokka 14. 00. Litt over en time seinere ble politiet tilkalt etter at hotell-ledelsen ikke fikk kontakt med de ansatte.

Adams ble funnet i stua med 22 knivstikk i kroppen. Kjæresten Vass hadde to knivstikk. Politiet beslagla flere blodige kjøkkenkniver.

To dager etter drapet, den 12. august, ble Ban funnet og umiddelbart pågrepet på hotellets eiendom. Han forsøkte å ta sitt eget liv, men lyktes ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media