SPERRET AV: Bak denne døra utspant dødsdramaet seg i går kveld. En mann er siktet etter at en kvinne ble funnet død. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
SPERRET AV: Bak denne døra utspant dødsdramaet seg i går kveld. En mann er siktet etter at en kvinne ble funnet død. Foto: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

- Hotellansatte måtte skille siktede og dødsoffer

Gjester og ansatte samlet seg til krisemøte etter dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Etter hva Dagbladet får opplyst var det to hotellansatte som tok seg inn på rommet der slagsmålet fant sted.

Sentrale kilder opplyser at hotellpersonalet måtte skille siktede fra offeret da de kom inn på rommet.

Personalet ble varslet av gjester som bodde på nærliggende rom, at det ikke var snakk om vanlig husbråk, og kontaktet politiet. Personalet er ifølge kildene sterkt preget av synet som møtte dem, på balkongen der slagsmålet hadde funnet sted.

En av de to hotellansatte passet på at siktede ikke skulle foreta seg noe, mens den andre varslet politiet.

- Jeg finner det ikke riktig å kommentere dette av hensyn til etterforskningen, sier etterforskningsleder og politioverbetjent Arild Angen til Dagbladet.

Mindre skader Nå er balkongen halvveis tildekket utenfra, mens døra til rommet er sperret med politibånd. Meldinga kom inn til politiet klokka 23.58 i går.

- Ambulanse ble varslet, og politipatruljen kom inn på hotellrommet kl 00.12. Der fant de en kvinne liggende på balkongen, og en mann inne på rommet. Begge var blodige. Kvinnen på balkongen var sterkt skadet, og legen som kom til stedet erklærte henne død etter få minutter, ifølge Arild Angen.

- Er siktede også skadd etter slagsmålet?

- Hotellansatte måtte skille siktede og dødsoffer

- Han er også skadd. Han er ikke avhørt foreløpig, da han har vært innlagt på sykehus. Det er snakk om små skader, men vi fant det riktig å legge ham inn på sykehuset. Han vil bli avhørt i løpet av dagen, sier etterforskningsleder og politioverbetjent Angen til Dagbladet.

Vil ikke kommentere våpnet Under en pressekonferanse klokka ni i dag opplyste politiet at mannen er sikta for legemsbeskadigelse til døden til følge, og at han vil avhøres i løpet av dagen.  Den sikta har ikke fått oppnevnt noen forsvarer enda, og skal være rimelig ukjent for politiet.  

Jourhavende har begjært obduksjon av den døde kvinnen, og det vil skje kl 14.00 på St. Olavs hospital i Trondheim.  

Politiet vil ikke kommentere alder eller relasjon mellom de to, annet enn at begge er fra Møre og Romsdal.  

Politiet vil ikke kommentere om det er gjort funn av våpen.  

- Kan det ha blitt kastet et våpen fra balkongen og ned mot gata? 

 - Det har jeg bedt folk om å søke etter nå. Det ble ikke gjort i natt, for da hadde vi for mange andre oppgaver, sier Angen til Dagbladet.  

Krimteknikerne tror ikke våpenet har blitt kastet over balkongen. De har kun funnet et par briller på gatenivå.

Kaotisk Hotellet var svært nær fullt på grunn av Fagforbundet Møre og Romsdals tariffkonferanse. Da meldinga om den tragiske hendelsen nådde hotellgjestene i natt, ble de samlet i kjelleren på Bar Alex.

MANN SIKTET: Politioverbetjent Arild Angen opplyste på en pressekonferanse klokka ni i dag at mannen er siktet for legemsbeskadigelse til døden som følge. Foto: Erik Hattrem
MANN SIKTET: Politioverbetjent Arild Angen opplyste på en pressekonferanse klokka ni i dag at mannen er siktet for legemsbeskadigelse til døden som følge. Foto: Erik Hattrem Vis mer

Flere av hotellets gjester er kolleger av kvinnen. Fagforbundet Møre og Romsdal opplyser til Dagbladet at de ikke ønsker å uttale seg i saken. Også Fagforbundet sentralt henviser til politiet.

- Det ble litt kaotisk på hotellet i natt. Det kom fort ut i lokalavisa at en kvinne var funnet død, og folk så det på nettet. Derfor kalte vi ut det kommunale kriseteamet for å ivareta hotellgjestene. Også hotelldirektør var til stede. De har fått en god oppfølging, og vi skal også brife dem nå på morgenen, sier Angen.  

Han roser de andre deltagerne på Fagforbundet-konferansen, og sier de «har opptrådt eksemplarisk».  

SLAGSMÅL: Svart plastikk dekker nå delvis til balkongen der slagsmålet fant sted. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
SLAGSMÅL: Svart plastikk dekker nå delvis til balkongen der slagsmålet fant sted. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer