Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hotellbrann i Trondheim

Startet i kjelleren på hotell Britannia. Tre personer sendt til legesjekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 21.06 i kveld, fikk politiet melding om at det hadde brutt ut brann på Britannia hotell i Dronningens gate i Trondheim.

Det var i Jonathan Mat & Vinkjeller, som ligger i kjelleren på hotellet, at flammene brøt ut. Brannvesenet tror brannen startet på restaurantens kjøkken, får Dagbladet.no opplyst like før klokka 22 i kveld. 

Alle restaurantgjestene i kjelleren og i første etasje ble evakuert mens brannvesenet sjekket om brannen hadde spredd via ventilasjonsanlegget til andre deler av bygget.

Blant de evakuerte var NRK-sjef Hans Tore Bjerkaas. Han satt i foajeen da en av de ansatte i restauranten kom springende for å hente et brannslokkingsapparat. Deretter ble han evakuert sammen med de andre gjestene.

- Jeg opplevde ikke situasjonen som dramatisk, sier Bjerkaas til adressa.no.

Det var rundt 200 gjester på hotellet i kveld. Daglig leder ved hotellet Frode Hafstad opplyser til avisa at de fleste gjestene er i Trondheim i forbindelse med EM i håndball, og befant seg i Nidarøhallen da det begynte å brenne. 

 - Nå er vi sikre på at brannen ikke har spredd seg og brannvesenet har luftet ut røyken, så nå kan gjestene komme tilbake, sier Leif Berglund, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.no, klokka 22.

Ingen av hotellets overnattingsgjester ble berørt av brannen. I hotellets første etasje ligger spisestedene Palmehaven og Speilsalen.

Tre personer er sendt til legesjekk etter bruk av pulverapparat - det fine støvet i brannslukningsapparatet førte til pustevansker for de tre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media