Bulgaria:

Hotelleier med skrekkfunn

En drone med eksplosiver ble søndag funnet ved den bulgarske badebyen Tyulenovo.

DESTRUERT: En drone med eksplosiver ble mandag destruert i den bulgarske badebyen Tyulenovo. Foto: Hotel Restaurant Tyulenovo / Reuters / NTB
DESTRUERT: En drone med eksplosiver ble mandag destruert i den bulgarske badebyen Tyulenovo. Foto: Hotel Restaurant Tyulenovo / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyulenovo ligger ved Svartehavskysten, rundt 70 kilometer sør for grensa til Romania. På den andre sida av Svartehavet ligger Krym-halvøya, som har vært annektert av Russland sida 2014, og hvor Ukraina har gjennomført en rekke droneangrep.

Dronen med eksplosiver ble søndag oppdaget av en lokal hotelleier, som fikk øye på den mellom noen steiner i sjøkanten, skriver avisa HLN.

FUNNET I FJÆRA: Dronen skal ha blitt oppdaget i sjøkanten av en lokal hotelleier søndag. Foto: Bulgarias forsvarsdepartement / AFP / NTB
FUNNET I FJÆRA: Dronen skal ha blitt oppdaget i sjøkanten av en lokal hotelleier søndag. Foto: Bulgarias forsvarsdepartement / AFP / NTB Vis mer

Det ble besluttet en sikkerhetssone på 150 meter, og folk i nærområdet ble advart mot å komme for nærme sperringene, skriver den bulgarske avisa Nova.bg.

Mandag ettermiddag ble drona inspisert av et spesialteam, som fant en bombekaster med 82 millimeter eksplosiver festet til drona.

Eksplosivene ble destruert på stedet.

DRONE-ANGREP: 14. september skal et russisk patruljeskip av typen Vasily Bykov blitt angrepet av ukrainske kamikaze-droner i Svartehavet. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Det er ikke kjent om dronen har falt fra lufta eller blitt skylt i land, ifølge Reuters.

- Vi kan anta at dette er relatert til Russlands krig mot Ukraina. Denne krigen er uunngåelig forbundet med økt risiko for vår sikkerhet, sa Bulgarias forsvarsminister Todor Tagarev.

Bulgaria er ikke det eneste Nato-landet som den siste tida trolig har oppdaget at krigsmateriell har havnet på feil side av landegrensene.

Forrige uke ble rester av det som er antatt å være en drone funnet i Romania, etter et russisk angrep mot ukrainske områder i nærheten.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer