Hotelleiere varsler søksmål

De streikende hotellarbeiderne er fornøyd med morgenens blokader utenfor to hoteller i Oslo. Nå truer de med å trappe opp aksjonene. Hotelleierne varsler søksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blokadene av Rainbow Hotel Slottsparken og Bristol Hotell ble avbrutt kl. 10.00 i dag. Da var de streikende fornøyd.

- Vi har fått markert oss. Vi har snakket med flere som skulle på jobb som har valgt å gå hjem, og hotellets drift har stoppet nesten helt opp. Inntil videre er vi rimelig fornøyd, selv om vi er skuffet over de uorganiserte som velger å gå på jobb, sier Katja Hansen, streikeleder ved Bristol Hotell til Dagbladet.

I morgen gjenopptas aksjonene ved de to Oslo-hotellene. Hotell- og restaurantarbeiderforbundet sier de har fått melding om streikebryteri ved flere hoteller, og varsler ifølge NTB nye aksjoner.

Det kom i dag morges til lettere håndgemeng da Bristol-direktør Øyvind Larstop prøvde å ta imot reint tøy til hotellet. Bilen fra vaskeriet fikk ta imot skittentøy, med da Larstorp prøvde å få inn pallene med rent tøy ble det knuffing og puffing. Reiselivsbedriftenes Landsforening har nå bestemt seg for å gå til søksmål mot de aksjonerende arbeiderne.

- Vi ønsker at blokadene skal opphøre. De streikende må gjerne dele ut løpesedler og diskutere med kolleger og gjester utenfor hotellet, men vi kan ikke godta at de blokkerer vareleveranser, sier kommunikasjonsdirektør Eva Bjøreng.

Foreningen ønsker først å få en kjennelse på at blokadene er ulovlige. Deretter vil NHO vurdere om det er grunnlag for å gå til erstatningssøksmål mot de streikende.

2.600 av totalt 14.000 medlemmer i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet er tatt ut i streik. Streiken rammer 86 hoteller rundt om i landet.