Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stephen Paddock-massakren i Las Vegas:

Hotellet har en annen forklaring enn politiet på hva som skjedde før Las Vegas-skytingen

Fortsatt mange ubesvarte spørsmål etter massakren. Hva skjedde egentlig før Paddock drepte titalls publikummere?

FRA INNSIDEN: Denne utsikten hadde morderen da han drepte 58 mennesker og nærmere 500 ble skadd. Utsikt fra rom 32-135 på Mandalay Bay-hotellet. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stephen Paddock løsnet flere hundre skudd fra hotellrommet sitt i 32. etasje på kasinohotellet Mandalay Bay i Las Vegas søndag 1. oktober. 58 mennesker ble drept og nesten 500 ble skadd i den verste massakren i moderne amerikansk historie.

Det like etter å ha skutt en sikkerhetsvakt. Ikke seks minutter senere, hevder hotelleier. De mener dermed politiets tidslinje ikke medfører riktighet.

Motivet til gjerningsmannen og hvorfor han sluttet å skyte etter ti minutter - og tilsynelatende tok sitt eget liv, er fremdeles blant de ubesvarte spørsmålene.

Myndighetene kunne denne uka opplyse om flere detaljer rundt tidslinja. De hevder Paddock skjøt og skadde en sikkerhetsvakt klokka 21.59, lokal tid, og at det så tok seks minutter før drapsmannen åpnet ild mot folkemengden utenfor.

Sikkerhetsvakten skal ha vært på vei mot Paddocks rom, like før skytingen, og ha tiltrukket oppmerksomheten hans. Ifølge CNN skjøt han sikkerhetsvakten gjennom døra.

- Vi vet at skudd ble avfyrt mot festivalområdet på samme tid, eller innen 40 sekunder etter Jesus Campos (sikkerhetsvakten) først rapporterte om skuddene på radioen, har hotelleier MGM Resorts International sagt i en uttalelse i dag, skriver kanalen.

Mange ubesvarte spørsmål

I uttalelsen heter det også at politiet skal ha vært med bevæpnede sikkerhetsvakter inne på Mandalay Bay hotell da den skutte sikkerhetsvakten kom med første rapportering om skudd. Og at de reagerte umiddelbart.

Politiet i Las Vegas ønsker ikke å kommentere hotellets uttalelser, ifølge CNN.

Etter elleve dager med etterforskning er det fremdeles mange ubesvarte spørsmål knyttet til massakren.

Myndighetene jobber på spreng med å samle beviser som kan fortelle mer om drapsmannens liv. Politiet har bedt offentligheten om å ha tålmodighet.

Hva skjedde?

Hva skjedde egentlig i de seks minuttene politiet hevder det tok fra sikkerhetsvakten ble skutt utenfor hotellrommet til Paddock og til han drepte et titalls mennesker på konsert utenfor? Det er fremdeles uklart.

64 år gamle Paddock skal ha knust to vindusruter før han siktet mot de over 20 000 musikkglade publikummerne som var samlet foran en utendørsscene for å høre Jason Aldean spille på en festival. Han skal ha skutt uhindret i ti minutter, før han tilsynelatende skjøt seg selv.

Offer saksøker

Personene involvert i den fatale hendelsen begynner å bli utålmodige. De ønsker svar. Onsdag skal en College-student som ble skadd i skytingen ha satt i gang et søksmål mot hotelleierne, konsertarrangørene og de som produserer såkalte «bump stocks», meldte CNN i går.

Tolv av våpnene som ble funnet på skytterens hotellrom hadde «bump stocks», en tilleggsfunksjon som gjør det mulig for en semiautomatisk rifle å avfyre raskere.

Søksmålet mot MGM Resorts, som både eier Mandalay Bay-hotellet og konsertområdet utenfor, stiller ytterligere spørsmål ved politiets tidslinje.

Politiet var i forrige uke ute med detaljer om tidslinja. Men det konkrete hendelsesforløpet har blitt endret flere ganger og kommer trolig til å endre seg igjen.

Søksmålet stiller også spørsmål ved hvorfor hotellet ikke har lagt merke til Paddocks oppførsel i noen tilfeller. Det peker også på MGMs manglende respons etter at en av sikkerhetsvaktene ble skutt utenfor Paddocks hotellrom.

Hadde sprengstoff

Denne uka har det også kommet opplysninger fra etterforskere at Las Vegas-skytteren planla å sprenge drivstofftanker under massakren.

Anonyme kilder sa til CNN at Paddock skjøt med ammunisjon som inneholder en sammensetning av stoffer som kan starte en brann. Kulene skal han ha skutt mot en tank som inneholdt 43 000 fat drivstoff i et forsøk på å starte en eksplosjon.

Politiet har tidligere fortalt at Paddock skjøt mot drivstofftanker i nærheten som en avledning, men ifølge CNNs kilder var skuddene mot tankene planlagte.

Før det opplyste amerikansk politi at de også hadde funnet eksplosiver i bilen til Paddock. Ifølge politiet i Las Vegas hadde massedrapsmannen fylt bilen sin med eksplosiver samt beskyttelsesutstyr som del av en fluktplan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!