DØDSOFFER: Minst 16 mennesker er døde etter dagens bombeeksplosjon i Bangkok, som skjedde ved det hinduistiske Erawan-alteret. Dagbladets kilde Eric Seldin (55) har tatt bildet. Foto: Eric Seldin / Demotix / Corbis / NTB Scanpix
DØDSOFFER: Minst 16 mennesker er døde etter dagens bombeeksplosjon i Bangkok, som skjedde ved det hinduistiske Erawan-alteret. Dagbladets kilde Eric Seldin (55) har tatt bildet. Foto: Eric Seldin / Demotix / Corbis / NTB ScanpixVis mer

- Hotellet ristet. På åstedet lå det tildekkede lik

Eric Seldin (55) befant seg 50 meter fra bombeeksplosjonen i Bangkok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg satt på hotellet og spiste middag, da jeg hørte et høyt smell. Bygningen ristet, sier Eric Seldin (55) til Dagbladet.

Ved hindutempel Amerikaneren er nyhetsfotograf og har bodd 23 år i Bangkok. Han anslår at dagens bombeeksplosjon, som har tatt livet av minst 16 mennesker, skjedde om lag 50 meter fra hotellet, ved det hinduistiske Erawan-alteret i sentrum, nær det store Ratchaprasong-krysset.

- Hotelledelsen ga beskjed om å forlate bygningen, og jeg gikk bort til åstedet. Tempelet var skadd, og det lå tildekkede lik der, sier Seldin.

Thailand har opplevd mye politisk uro de siste åra, og Seldin regner seg selv som hardhudet.

- Dette er ikke overraskende. Men jeg er sjokkert over dødstallet. Tidligere har slike angrep resultert i begrenset antall dødsofre, sier han.

- Rettet mot regjeringen Seldin sier det ser ut som noen har kastet ei bombe fra et kjøretøy. Han tror imidlertid ikke at Erawan-tempelet har vært målet, og sier angrepet ikke er typisk for de muslimske separatistene i sør, som vanligvis angriper lokale mål.

- Hvem tror du står bak?

- Det er for tidlig å si, det kan være mange forskjellige grupper. Men jeg tror dette kan være en slags beskjed til myndighetene, sier 55-åringen.

Seldin tror politiet vil innføre strenge restriksjoner i Bangkok det neste døgnet som følge av eksplosjonen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram