Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hotellet skulle bli asylmottak. Nå tilstår mann (37) å ha tent på

En 37 år gammel mann har i Gulating lagmannsrett erkjent å ha satt fyr på det planlagte asylmottaket Lune Huler i Lindås i Hordaland i 2015.

UTBRENT: Det planlagte asylmottaket brant ned til grunnen.
Foto: NTB scanpix
UTBRENT: Det planlagte asylmottaket brant ned til grunnen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble, sammen med sin to år yngre lillebror, dømt til henholdsvis sju og seks og et halvt års fengsel i Bergen tingrett i november i fjor. Begge er polske statsborgere.

Begge brødrene nektet straffskyld i retten i november. Aktor har ikke hatt tekniske bevis som DNA eller fingeravtrykk mot de to.

Men da ankesaken startet i Gulating onsdag, erkjente mannen skadeverk, skriver Bergensavisen. Mannen erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter mordbrannparagrafen.

Ifølge mannens advokat Petter Bonde hevder hans klient at han var alene om brannen. Han oppgir som årsak at han var svært bekymret for svigerinnens sikkerhet når et 40-talls ungdommer skulle flytte inn i det planlagte asylmottaket. Han sier også at han ikke var klar over at det lå to personer og sov i et tilstøtende bygg.

Der fester imidlertid ikke aktor, statsadvokat Benedikte Høgseth, noen lit til.

- Vi legger et annet hendelsesforløp til grunn, sier hun.

Hotell Lune Huler i Lindås skulle brukes som mottak for 40 enslige mindreårige asylsøkere. Den endelige godkjenningen til dette ble gitt ett døgn før brannen i desember 2015.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!