Hotellet til Signe Marie og Ali er beslaglagt av Israel. Nå tar Bondevik opp saken.

Nærmere enn dette kommer ikke norske Signe Marie Breivik og ektemannen Ali Ayyad hotellet de eier i Abu Dis. Det er beslaglagt av Israel som har brukt hotellet til å torturere palestinske fanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ABU DIS (Dagbladet): Den politiske striden om Cliff Hotel blir et tema på møtet mellom statsminister Kjell Magne Bondevik og Israels statsminister Ariel Sharon i dag.

Cliff Hotell troner på en høyde med utsyn over både Jerusalem og den palestinske landsbyen Abu Dis. Hotellet og tomta rundt er nå fullstendig avsperret av et metallgjerde. På hver side av tomtegrensa reises den åtte meter høye betongmuren Israel bygger tvers gjennom okkupert palestinsk land.

Storpolitikk

Siden i fjor sommer har hotellet vært avsperret for Signe Marie Breivik, Ali Ayyad og de andre slektningene som er medeiere i hotellet. Bygget som nettopp var pusset opp, er rasert av israelske soldater. Doer, vaskeservanter, senger og annet utstyr er stjålet.

Rett før jul ble hotellet brukt til å torturere en gruppe palestinske ungdommer som ble tatt da de forsøkte å komme seg gjennom en glippe i muren ved hotellet. Ifølge den sraelske avisa Ha\'aretz ble de tvunget til å drikke soldatenes urin. En av ungdommene ble kastet ut av et vindu i andre etasje.

-  Jeg slapp inn i hotellet én gang, og det var helt forferdelig der. Det var avføring på gulvene og det sto brusflasker med urin rundt omkring, forteller Signe Marie Breivik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer