ET EVENTYR: Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen. Foto: Radisson.
ET EVENTYR: Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen. Foto: Radisson.Vis mer

Hotelleventyr for ukjent milliardær

Har Norges hovedflyplass som nabo. Nå bygger han på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I knallsterk konkurranse sikret den Arendal-baserte investoren Ole G. Ottersland seg i november 2014 det Avinor-eide Radisson Blu-hotellet, som ligger kloss inntil avgangs- og ankomstområdene på Gardermoen.

Prislappen på 1,58 milliarder tilsvarte rundt tre millioner kroner per rom, skriver Finansavisen.

- Hotellet kunne ha vært solgt for mer i dag, men det er overhodet ikke til salgs. Det er en generasjonsinvestering, sier Ottersland.

- Eventyrlig belegg

Og hotellet, det går så det griner.

- Belegget er helt eventyrlig, og veksten har vært større enn de andre hotellene på Gardermoen på grunn av beliggenheten så nær flyplassen, sier Ottersland.

Hotellbelegget på Gardermoen-området er blant Norges høyeste.

Tall fra Wiederstrøm Hotel Consulting for årets fire første måneder viser ifølge avisen et snitt blant Gardermoen-hotellene på 64,5 prosent.

- Belegget varierer, men ligger over 80 prosent. Det er ikke så sjelden med 100 prosent belegg flere dager på rad. Det opplever du ikke så ofte i hotellmarkedet. Selv mellom jul og nyttår er det mange gjester, sier Ottersland til Finansavisen.

Bygger 600 nye kvm

Og nå blir det utvidelse.

- Vi begynner til uken med å bygge ut 400 kvadratmeter som skal bli flere møterom og et par hundre til som blir økt restaurantkapasitet på hotellet, fortsetter investoren overfor avisen.

Ottersland er fjerde generasjons driver av familieselskapet O. G. Ottersland. Selskapet eies foruten Ottersland selv av hans to døtre, skriver Finansavisen videre.

Den ene datteren, Tone Anette Ottersland, er eiendomssjef i selskapet.

Blant øvrige eiendommer i porteføljen finner vi Tyholmen Hotel i Arendal, kjøpesenteret Harebakken Storsenter i samme by - og ikke minst Tomras hovedkontor i Asker.

I tillegg har Ottersland fortsatt noen av butikkeiendommene han satt igjen med etter at han ifølge avisen solgte grossistvirksomheten på Stoa (handelsområde ved Arendal) til Stein Erik Hagens Rimi på slutten av 90-tallet.

Solgte kjøpesenter

O. G. Ottersland fikk i 2016 et resultat før skatt på 93 millioner kroner, etter at inntektene kom inn på 199 millioner kroner.

Året før var resultatet før skatt 260 millioner kroner, mens inntektene lød på 311 millioner kroner.

2015-regnskapet preges av at Ottersland solgte kjøpesenteret Brotorvet i Stathelle til kjøpesenterinvestorene Lars O. Løseth og Arendal-familien Sørbøe.

Kapital vurderte i fjor høst Ole G. Otterslands formue til 1.850 millioner kroner, noe som holdt til en 125. plass på bladets liste over Norges 400 rikeste.

Andre økonominyheter:
Søppelsjef dumpet prisen - solgte villa med kraftig rabatt
10 kvinnelige talenter i shipping