Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hotellheis raste 30 meter ned klippe

Utrolig nok fikk ingen av de seks personene i heisen alvorlige skader.

HEISTRØBBEL: Gjestene på dette hotellet kan vanligvis ferdes trygt fra toppen av klippene og ned til stranden under ved hjelp av en heis. Denne heisen raste i fritt fall i går. Foto: Hotel Victoria
HEISTRØBBEL: Gjestene på dette hotellet kan vanligvis ferdes trygt fra toppen av klippene og ned til stranden under ved hjelp av en heis. Denne heisen raste i fritt fall i går. Foto: Hotel Victoria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I går kveld fikk seks personer trolig sitt livs sjokk da hotellheisen de stod i plutselig raste rett ned fra toppen av en klippe til havnivået 30 meter lenger nede.

På mirakuløst vis fikk ingen av de seks personene inni heisen alvorlige skader, melder Daily Mail.

- Heisen har fungert fintHendelsen skjedde på Hotel Victoria i Cornwall, Storbritannia, klokken 18.30 fredag kveld.

En hotellansatt sier til Dagbladet at de ikke har hatt problemener med heisen tidligere.

- Heisen har fungert helt fint frem til nå, sier den kvinnelige resepsjonisten ved Victoria hotel.

Var på utdrikkingslagDe seks heispassasjerene var deltakere på et dobbelt utdrikkingslag. Begge de kommende brudgommene var med i heisen da ulykken skjedde. 

Ut gjennom en glipe mellom dørene kunne de se etasjene rase forbi i et altfor høyt tempo, før heisen traff stranden. Der var tidevannet i ferd med å stige, og heispassasjerene så hvordan vannet nærmet seg mens de ventet på hjelp for å komme ut.

- Trodde vi skulle drukneSammenstøtet førte til at heisdørene ikke lot seg åpne.

- Det hele var ganske skummelt. Vi fryktet at vi skulle drukne der nede fanget i heisen, sier Neil McCracken til Daily Mail.

85 redningsarbeidere fra blant annet brannvesen og redningsflåter deltok i det intense arbeidet for å få ut de fangede passasjerene. De måtte ta seg til ulykkesstedet via båt ettersom det ikke finnes andre veier inn til stranden mellom klippene.

Ble reddet utMennene i heisen ble omsider fraktet i redningsbåter til ventende ambulanser. Én mann (42) ble fraktet til sykehus med skader i beina. Fire andre menn fikk behandling av legepersonell på stedet for mindre skader, mens én mann kom fra det hele uten fysiske skader.

Tracey Hawke Treneer fra den britiske kystvakten mener det er et under at ingen av de seks mennene i heisen fikk alvorlige skader.

Hotelledelsen på Victoria hotel ville lørdag kveld ikke kommentere ulykken overfor Dagbladet.

HØYE KLIPPER: Hvis du vil fra hotellet og ned på stranden, er heis eneste mulighet med mindre du velger båtveien. Heisen raste 30 meter fra topp til bunn i går. Foto: Victoria hotel
HØYE KLIPPER: Hvis du vil fra hotellet og ned på stranden, er heis eneste mulighet med mindre du velger båtveien. Heisen raste 30 meter fra topp til bunn i går. Foto: Victoria hotel Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!