Hotellhøyskole vil avvikle Dubai-samarbeid

Etter dommen mot Marte Deborah Dalelv (24).

ANMELDTE VOLDTEKT I DUBAI, BLE DØMT: Norske Marte Deborah Dalelv (24). Foto: REUTERS / Jumana El Heloueh / NTB scanpix
ANMELDTE VOLDTEKT I DUBAI, BLE DØMT: Norske Marte Deborah Dalelv (24). Foto: REUTERS / Jumana El Heloueh / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omstridte dommen mot 24 år gamle Marte Deborah Dalelv gjør at Norges hotellhøyskole ikke lenger ønsker å sende studenter til Dubai.

I tre år har Norges hotellhøyskole ved Universitetet i Stavanger (UiS) hatt en samarbeidsavtale med Emirates Academy of Hospitality Management i Dubai, skriver Stavanger Aftenblad.

- Det stemmer at vi har hatt et samarbeid om utveksling for våre studenter. Men dette er en avtale vi nå ønsker å avvikle, sier instituttleder Truls Engstrøm.

Dalelv ble tirsdag dømt til 16 måneders fengsel for blant annet sex utenfor ekteskapet etter å ha anmeldt en voldtekt. Hun anket dommen umiddelbart, og ankesaken er ventet å begynne i september.

- Det er helt uforståelig at noen kan bli møtt med den type behandling, og vi må ta stilling til om det er et land vi fortsatt ønsker å sende våre studenter til, sier Engstrøm.

UiS-rektor Marit Boyesen sier studentenes risiko må vurderes nøye.

- Denne saken er svært skremmende, og om det å sende våre studenter til Dubai medfører noen som helst risiko for dem, må vi selvsagt ta det opp til vurdering, sier Boyesen.

Dalelv er i dag innkalt til et møte med statsadvokaten i emiratet.

(NTB)